Brüsszel, az intoleráns illiberális – A vicces kedvű Gulyás Gergely és Közép-Európa mássága

Komoly dolgokról beszélt Gulyás Gergely miniszter a lengyel konzervatív lap, a Sieci tudósítójának a hétfőn megjelent interjúban, amelyet az MTI szemléje alapján olvashatott a közönség. Magamban mégis úgy reagáltam: miniszter úr! Ne röhögtessen már! A butaság soha nem tréfadolog.

Tovább

Orbán Haider nyomdokában – a bunkó parasztnak röpülni kell

“Amit Haider nem ért el antiliberális politikával, azt elérte az egyik emblematikus vezető durva megtámadásával.” Orbánnak üzent Eörsi Mátyás, aki évtizedekig a hazai és nemzetközi liberális közélet aktív szereplője volt. Eörsi roppant tanulságos történetet idézett fel.

Tovább

Csaba László: A kormány feleslegesen erőlteti a Soros-kampányt

Egyre gyanakvóbb szemmel néznek külföldön hazánkra azt követően, hogy harmadszor is felhatalmazást kapott a kormányzásra az illiberális államot építő pártkoalíció. Egyetlen mutatóban sem tudunk kitűnni a régió országai közül, mert alacsony a termelékenység, gyenge a versenyképesség.

Tovább

Arra vársz, hogy a fideszes tömeg csak úgy szétszalad? Okulni kellene!

A Népszava főszerkesztő-helyettesének megrázó – és felrázó – írását tette közzé az utolsó Orbán-független napilap Szép Szó melléklete. Miután nem régen portálunk is foglalkozott a kérdéssel egy nagy vitát kavart cikkben, fontosnak tartjuk a Népszava írását is ismertetni.

Tovább