Orbán elárulta, hogy Ő valójában egyensúly-virtuóz a külpolitikában és vannak, akik ördögnek látják - Városi Kurír

Sorting by

×

Orbán elárulta, hogy Ő valójában egyensúly-virtuóz a külpolitikában és vannak, akik ördögnek látják

Orbán Viktor interjút adott a portugál Expresso című lapnak, amely az európai radikális jobboldal vezetőjeként aposztrofálta a magyar miniszterelnököt.

Hirdetés

Nem hirdetés, promócikk….

A Hír TV összefoglalója szerint Orbán azt mondta, Magyarország a Nyugathoz tartozik, de neheztel is rá,

„tiszteljük, de sohasem feledjük, hogy mit kellett volna értünk tennie, amit végül nem tett meg”.

A neheztelés oka Orbán szerint az, hogy Roosevelt és Churchill Sztálinnak adta át az országot, 1956-ban pedig a Szuezi-csatornát, vagyis a pénzt és a kereskedelmi lehetőségeket helyezték előtérbe a magyar forradalom, vagyis a szabadság és az értékek helyett.

Arról is beszélt, hogy kedveli az illiberális kifejezést, mert az vitákat gerjeszt

Szerinte a liberálisok véleménydiktatúrát akarnak, és ezzel a szabadság ellen vannak. Azt mondta, hogy magyar gyerekekre akarja hagyni az országot, nem pedig ismeretlen bevándorlókara, és ezért a véleményéért őt nyugaton az ördögnek tartják.

„Az amerikai és sokszor az európai módszer egy morális felsőbbrendűségből indul ki. A kínaiak sosem mondják meg nekünk, hogy miként kellene viselkednünk, mi az, ami morálisan helyes vagy helytelen”

– jelentette ki. Hozzátette,

Magyarország közelében három nagyhatalom létezik, a német, a török és az orosz, így a külpolitika művészete Közép-Európában az egyensúly megtalálását jelenti.

Kapcsolódó

 

orbán

Hirdetés
átver

2 hozzászólás

 • 2021.06.14 - 17:33
  Közvetlen hivatkozás

  A szarkavarót manapság egyensúlyvirtuóznak hívják? Végülis…. De pl ha egy darab szart becsomagolok nagyon szép aranypapírba, attól az még szar marad, hívjuk bárhogy is.

  Válasz
 • 2021.06.14 - 23:19
  Közvetlen hivatkozás

  Saját magáról mondhat véleményt, de az nem egyezik a többség véleményével, mert egy mini ország soha sem lesz meghatározó a nemzetközi politikában. Ő pedig egy kisstílű bűnöző, semmivel sem több, mint aminek született!

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.