Vasárnapi "hogyan jutottunk idáig?" - Életkép 2021 Magyarorszáról - Városi Kurír

Sorting by

×

Vasárnapi “hogyan jutottunk idáig?” – Életkép 2021 Magyarorszáról

Lassan nem múlik el nap anélkül, hogy a regnáló közmilliárdokért meghirdetett és terjesztett gyűlöletkeltésének beérett gyümölcsével ne találkoznák az ország bármely szegletében. Hol egy stukker kerül elő, hol térdelésre ugyan nem, de rugásra annál inkább használja egy-egy megvuduzott a lábát. A vasárnap sem múlt el atrocitás nélkül és még előttünk a hétfőre hirdetett tüntetés.

Hirdetés

… a lényeg a gyűlölet!

Vasárnap -országjáró körútja keretében- Siófokra érkezett Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere, a Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltje. Tudva levő róla, hogy hithű, a vallását gyakorló, 7 gyerekes, katolikus keresztény ember ő. Azon politikusok egyike, aki nem csak a szlogenek szintjén vallásos – kezdte bejegyzését Lengyel Róbert, Siófok polgármestere.

“Városunkban sem mulasztotta el a vasárnapi misét, feleségével és egyik kisfiával mentek délelőtt a Fő téri katolikus templomunkba. Az Isten házába való belépésüket megelőzően, de

még az utcán, egy idős házaspár, a kisfia és felesége jelenlétében obszcén szavakkal illeték őt, „mocskos gazembernek” titulálva,

majd a miséről való távozásuk után egy idős hölgy, az unokája kezét fogva lépett oda és mondta neki:

„szégyellje magát, hogy folyton a keresztényeket támadja”.

Hogy juthattunk idáig?

Nagyon sajnálom, hogy ez a nemzet, vagy legalább is annak egy része, mára ilyen mélyre tudott süllyedni. Az a méreg, amit országvezető politikusok a helyi pribékjeikkel a nemzet testébe fröcsköltek az elmúlt években, évtizedekben, idáig juttatott bennünket.

Én kérek elnézést és én szégyellem magam mások helyett, mások miatt.

Nem hiszem, pontosabban tudom, hogy a keresztény erkölcsök nem erről szólnak.

Krisztus nem tanított senkit gyűlölködésre, az Isten háza és annak környéke pedig kiváltképp nem annak a helye. De ha már semmi másra, legalább a kisfiúra lettek volna tekintettel ezek az emberek.

Ha 30-40 éve hallok egy ilyen történetet, nem biztos, hogy elhittem volna. Ma meg már mindennapos. Fájdalom ez…”

A kommentekből….

“Borzasztó. Egy kisgyereknek ilyeneket nem lenne szabad átélnie. Tudnék róla beszélni… De szerintem ilyenkor fontos hozzátenni, hogy ugyanezek a ,,veszettek” az ellenzéki oldalon is megvannak. A törzsi gyűlöletnek nincsen színe.”

“Tisztelt Lengyel úr, Robi! ’50-ben születtem, a keresztséget rögtön felvettem, elsőáldozó, bérmálkozó is voltam. Az autóm kesztyűtartójában ott van a biblia mini kiadása, ha sokáig kell várakoznom beleolvasgatok. Különösen Szt Pál apostol amit a szertetről ír tud megfogni, elgondolkodtatni. Ennek ellenére, mert szociálisan érzékeny vagyok, sokszor megkapom a kommunista jelzőt. Nem szégyenkezem miatta ésÖnnek is további sok szerencsét kívánok munkájához.”

“Kedves MZP ! Elhatárolódunk remélem a többség is így van ezzel Siófoki lakosként az említett tegnapi incidens miatt !Kérem Önt ,hogy csak a szépre emlékezzen Siófokkal kapcsolatosan .Kár ,hogy nem tudok az említett lakosok szemébe nézni mivel nem tudjuk valójában kik is követték el illetve okozták a sérelmeket Ön,és családja ellen ! Ennek ellenére üde szinfolt volt újra találkozni Önnel !Sokak nevében mondhatom: Szeretjük és tiszteljük Önt !Azt kívánom,hogy Magyarországon győzzön az igazság,és akik a Nép ellen bűncselekményeket követtek el :azok bűnhődjenek !Nagy -nagy tisztelettel,Hajrá Összefogás,Hajrá MZP !”

“Kétlaki életem keretében ma reggel Budapestről Siófokra érkeztem, ateista világnézetem ellenére felháborít, elszomorít a történet! Kedvenc vidéki városomban ez nem fordulhat elő, élő ember nem volt a közelében, aki rendre utasította volna az idős házaspárt?! Tényleg, hová, merre tartunk emberek? Nagyon sajnálom!”

“Mi viheti rá egy idős házaspárt, ilyen gonoszságra? Megkeseredett, boldogtalan, sivár lelkivilágot élő házaspár lehet. Sajnálom, szánom őket, családjukkal együtt.”

 

hétfő

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.