Orbán névrokon-szájjal üzent a tanároknak: ezután is ki lesz rúgva, aki nem megy be dolgozni

Orbán Viktor samesza, Orbán Balázs miniszterelnöki politikai igazgató szerint a tanárok nagyon jól jártak Pintér Sándor belügyminiszterrel. Nem lehet annál „konstruktívabb és a nyitott kapuk politikáját jobban képviselő testtartást felvenni”, mint amit a belügyér mutat az ügyükben – vélekedett. A vitatható kijelentés mellett az orvosoknak is üzent a „kis Orbán”, aki szerint az egészségügyben is „több évtizedes problémákat ” oldott meg a rendőr.

Csütörtökön rendkívüli szünet a Karinthy Frigyes Gimnáziumban a kirúgások után

Rendkívüli szünetet rendeltek el a budapesti Karinthy Frigyes Gimnáziumban azután, hogy az iskola hat tanárát elbocsátották polgári engedetlenség, vagyis a részvétel miatt a magyarországi pedagógusok hónapok óta tartó tiltakozó akcióiban – értesült a Népszava.

A magyar tudományos élet egy rothadt kupica konyakot és feketét sem ér meg?

Nem szeretnék belemélyedni az okokba és okozatokba, de tény, hogy a magyar tudományos életnek volt felkészülési ideje erre az attakra, hiszen egymást érték az előjelek. Sajnos a tudós urak elefántcsont tornyaikból letekintve azt hitték, ők felette állnak ennek a mai kocsmának. Egy régi színházi anekdota jut eszembe a helyzetről.