Parászka Boróka: nem gondoltam volna, hogy Gyurcsányt fogom idézni, de kénytelen vagyok, hogy elmagyarázzam…..

“Nem bontjuk le a kerítést. Maradjon. Mert nagyon sokan ezt hiszik biztonságuk garanciájának. Akkor legyen. Bármeddig. Nincs helye racionális érvelésnek. Nincs rá szükség. Ha kerítés kell, legyen!” – soha a büdös rohadt életbe nem gondoltam volna, hogy Gyurcsányt fogom idézni. De kénytelen vagyok, hogy elmagyarázzam:

Tovább

Pogátsa Zoltán az oligarchák vagyonáról

Az előválasztás egyik fontos témája, az elszámoltatás ami alatt szinte mindenki az oligarchák “bűnös” vagyonának  visszaszerzését érti mert a lelkekben az van, hogy azzal egy csapásra megoldódik a magyar gazdaság minden gondja. Pogátsa Zoltán közgazdász-szociológus szerint ez közel sincs így.

Tovább

Tarjányi Péter: “dilettáns módon gondolják” az esetleges elszámoltatást

Az elszámoltatás ügye lett az egyik alapkérdés az ellenzéki térfélen. Tarjányi Péter – aki 2002-ben részt vett az átvilágítás folyamatában – szerinte az átvilágítások sikeresek voltak, sokkal hamarabb sikerült a hatalomátvétel is, csak “az a fránya alku nem kellett volna 2003-ban, amit a kormányzat és az akkori ellenzékben lévő Fidesz kötött”.

Tovább

Egy esetleges ellenzéki győzelem után nem bosszúra, hanem népszavazással legitimált jogalkotásra lesz szükség

A kívánatos kormányváltás után a jelenlegi ellenzék az elmúlt tíz esztendő meglehetősen vitatható történéseit egyetlen tollvonással biztosan nem teheti semmissé,

Tovább