Sorting by

×

Mikor lesz végre kolbászból a kerítés? – A kormánybuktatás másnapján biztosan nem!

Tudom én, hogy most a lelkesítés ideje van, hiszen minden idegszálunkkal a kormánybuktatáson kell dolgoznunk, de azért fontos lenne az is, hogy olyan dolgokat ígérjünk, amikben egy választási siker esetén nem csalódnak az emberek.

Volt már ilyen!

Anno a rendszerváltás eufóriájában élve a legtöbben azt hitték és várták, hogy kis túlzással már a választási győzelem másnapján kolbászból lesz a kerítés, aztán egyre-másra jöttek a csalódások és az Antall-kormány nem tudott a dologgal mit kezdeni, Több más tényező mellett ez is szerepet játszott a következő választáson bezsákolt vereségében.

A kormány ígéret-cunamiba kényszeríti az ellenzéket, holott ők maguk is tudják, hogy győzelmük esetén hatalmas megszorításokat kell tenniük, de úgy gondolkodnak, hogy ha a mostani -ténykérdés- nem csak üveggyöngyök szétszórásával nyertek az elmúlt 3 választáson, akkor 2022-ben is így lesz. Ők győzelmük esetén  -“szerencsés módon”- az EU-ra tudnak mutogatni majd, mint az embertelen megszorítások okozójára, ezzel szemben, ha az ellenzék győz, csak hátrafelé, orbánékra hivatkozhat, márpedig ezzel a társadalom jelentős részét magukra húzzák és nem csak az orbánistákat, hanem sokakat a sajátjaik közül is, akik csalódottan azt fogják szajkózni: mi nem erre szavaztunk.

Hé, Mr. Churchill!

Az angol miniszterelnök a világégés második évében mondott győzelmi beszédéből azt a mondatot szokták idézni, hogy

“Nem ígérhetek mást, csak vért, erőfeszítést, verítéket és könnyeket!”.

Könnyű így beszélni a győzelem után! – szokták mondani, de ne feledjük, hogy a gondolat, már egy korábbi beszédében is megfogalmazódott.

“a nemzeti lét új alapjait a vér, verejték és a könnyek emelték fel”

Egy szó mint száz, ez a churchilli magatartás és felelősségtudat hiányzik Márki-Zayból, aki folyamatosan a Fidesz hullámát igyekszik meglovagolni és csak a “viszonyszámokat” hangsúlyozza, azaz, ha ők úgy akkor mi majd így.

A felesleges és akár kormánybuktató csalódások, valamint az Orbán rezsim 2026-os restaurációjának elkerülése érdekében nem ártana minden ígéret mögé, egy várható, számonkérhető megvalósulási dátumot is tenni, márcsak a saját érdekünkben is.

Kapcsolódó

 

kormánybuktatás

 

átver

Pálmai Tamás

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.