Putyin nagy bejelentése kicsire sikeredett – Se győzelmet, se mozgósítást nem hirdetett a Vörös téren

Vlagyimir Putyin szerint a nyugati országok tavaly nyílt támadást terveztek a kelet-ukrajnai Donbasz és a 2014-ben Oroszország által annektált Krím ellen, ami „elfogadhatatlan fenyegetést jelentett a határainknál”.

Read more

Tarjányi Péter: az elkövetkező napokban beáll egy elmebeteg állapot

Az elmúlt 24 óra történései alapján az alábbi következtetések vonhatók le… Folyamatosak az orosz csapatmozgások Észak, Kelet és Dél-Ukrajnában, illetve több ellenőrzött videó is megjelent Belorussziában hasonló orosz katonai tevékenységekről – foglalta össze a szombati helyzetet Tarjányi Péter biztonságpolitikia szakértő.

Read more

Ebben bízik a Kreml: ekkora országot nem lehet elszigetelni!

Az orosz katonai művelet célja Ukrajna demilitarizálása és nácitlanítása, azt pedig, hogy meddig fog tartani, az orosz fegyveres erők főparancsnoka, Vlagyimir Putyin elnök fogja meghatározni – jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője csütörtökön újságíróknak.

Read more

Ilyennek lát(tat)ja az orosz sajtó Magyarországot és a magyar kormányt

Miközben a nyugati sajtó jelentős részében negatív a magyar kormány megítélése, az orosz média szinte kizárólag pozitív hangon számol be a kabinet lépéseiről. Ugyanakkor ha a Kreml pillanatnyi érdeke azt diktálja, az orosz média Magyarországot is eszközként használja saját Nyugat-ellenes információs műveleteiben. Ennek az ellentmondásnak a megértését segítheti elő a Political Capital legfrissebb tanulmánya, amely részletes tartalmi vizsgálatnak vetette alá az orosz nyelvű médiában megjelent, Magyarországgal foglalkozó anyagokat.

Read more

Kreml: nyomják Krahácsot, avagy a “nyugat” provokációra készül a Szputnyik V ellen

Egy kicsit mindenkit meglepett, hogy Gulyás Gergely a Miniszterelnökséget vezető miniszter váratlanul nyilvánosságra hozta az orosz és kínai vakcinabeszerzésekről szóló

Read more

Pin It on Pinterest