Sorting by

×

Tarjányi Péter: az elkövetkező napokban beáll egy elmebeteg állapot

Az elmúlt 24 óra történései alapján az alábbi következtetések vonhatók le… Folyamatosak az orosz csapatmozgások Észak, Kelet és Dél-Ukrajnában, illetve több ellenőrzött videó is megjelent Belorussziában hasonló orosz katonai tevékenységekről – foglalta össze a szombati helyzetet Tarjányi Péter biztonságpolitikia szakértő.

Utóbbi terület azért érdekes,

mert különösen jól láthatóak a képeken Oroszország “mélységéből” érkező felszerelések, harckocsik, lövészpáncélosok, tüzérségi eszközök, amelyek közúton, vasúton érkeznek az ukrán határra. Az ukrán haderő nem véletlen, hogy megsemmisítette Belorusszia és Ukrajna teljes vasúti összeköttetését az elmúlt 5 napban. Továbbra is tartom korábbi véleményem, hogy

várható még minimum egy, önálló támadási irány a Kreml részéről, amely Belorusszia felől indul Nyugat-Ukrajna irányába. Mariupol kikötővárost lassan elfoglalják az oroszok és ezzel megnyílik a Krím félsziget felé a szárazföldi út Oroszországból.

Az ukrán haderő nem tud segítséget nyújtani a város védőinek akik teljesen magukra maradtak…

Ez nem jó hír, mivel a Kreml propagandagépezete ki van éhezve az eddig elmaradt orosz győzelmi hírekre.

Mariupol eleste után lesz miről kommunikálniuk.

Viszont a fenti tények alapján kijelenthető, hogy Putyin és az orosz politikai, katonai elit nem gondolja komolyan a béketárgyalásokat és időt húz, nyilván egy újabb, erősebb fegyveres támadás miatt. Ez sem jó hír. Az elkövetkező napokban beáll egy elmebeteg állapot amitől tartottam.

Az orosz hadigépezet lassan, városról városra haladva elpusztítja az ukrán településeket és megsemmisíti az ott harcoló ukrán hadsereget, az ukrán erők pedig a nyugati fegyverszállítmányokkal gyilkolják az oroszokat akik folyamatosan küldeni fogják tartalékaikat a háborús “vágóhídra”…

Egy biztos, ebben a XXI. századi állóháborúban egyik fél sem tud győzni, de mindkét ország romba dől

Az egyik ténylegesen, a másik gazdaságilag… Agyrém! Nem véletlenül mondtam február 24-e az orosz támadás hajnalán, hogy

az eddig ismert világunk végérvényesen megváltozott.

Félő, hogy egy új hidegháborús világrend alakul amiben

Oroszország és mögötte Kína áll az egyik oldalon, a másikon pedig az USA és Európa, több ázsiai szövetséges állammal együtt.

Ami gond, mert ezek a “tömbök” magukba fordulva, egymást figyelve igyekeznek majd felülkerekedni egymáson… Ezért lett volna jó és fontos a gyors békekötés, de ez a pillanat szerintem “elment”…

Itthon a választási kampány legfőbb témája lett a háború

és mindkét oldal igyekszik saját érdekei szerint használni az ukrán-orosz helyzetet. Ez egymást hibáztatva tipikusan magyar módon történik miközben egy háborús helyzetben nincs fontosabb az egység felmutatásánál.

Véleményem szerint ezt mindkét oldal tudja mégsem csinálja egyik sem… Összegezve: a harcok folytatódnak és a két hadsereg egymásnak feszülve igyekszik áttörést elérni…☹️ Keleten a helyzet változatlan…

Kapcsolódó

 

Tarjányi Péter: az elkövetkező napokban beáll egy elmebeteg állapot amitől tartottam

átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Egy hozzászólás itt: “Tarjányi Péter: az elkövetkező napokban beáll egy elmebeteg állapot

  • 2022.03.20 - 11:01
    Közvetlen hivatkozás

    Groznij, Aleppo miért nem volt intő példa? Akkor miért nem hoztak ilyen komoly szankciókat? A Krím annektálása miért nem ébresztette fel a nagyokosokat az USÁ-ban és Európában? A helyzetért ők is felelősek, hagyták, hogy Putyin büntetlenül szétbombázzon más helyeket, civileket öljön, de persze Ukrajna Európában van, a szomszédunk, a lakói olyanok, mint mi, nem muszlimok, csecsenek, szírek, grúzok. Attól félek, igaza van Zelenszkijnek, hogy utánuk mi jövünk, megint csatlósállam leszünk, a legmegvetettebbek, legnyomorultabbak egy értelmetlen, orosz nagyhatalmi érdekeket szolgáló háborúban, nem “áldozatok”, hanem feláldozhatóak a vezetőink hatalomvágya, mohósága, gátlástalansága, beteges hiúsága oltárán. WOKE!
    Április 3. erről is szól, ítélet lesz, és talán végítélet Magyarország fölött. De azt kívánom, ne legyen igazam! Ne bizonyuljak jó jósnak!

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.