Napló Hungarikum 29. – A programban foglalt szándék még nem garancia a teljesítésre

Már napok óta üresen ásítva nézett rám a napló következő lapja, és a minap, amikor rövid ellenőrzésre betértem törzskocsmánkba, a pultos is szemrehányóan kérdezősködött, mikor is lesz a Törvény Keretei Között Mérsékelten Haladók Pártjának következő taggyűlése. Elvégre a csapatnak lenne mit megbeszélni, mert a szomszédban háború dúl, nyakunkon az újabb menekültválság, közben pedig választások lesznek április első vasárnapján, arra is készülünk.

Napló Hungarikum 27. – Betonszilárdságú biztonságban – Ülünk a hintában – A csőd szélén Orbán igét hirdet

Napló egy majdnem taggyűlésről. A törzstagság ezúttal kerek-perec megvétózta, hogy a Törvény Keretei Között Mérsékelten Haladók Pártja megtartsa soron levő taggyűlését a törzskocsmában, merthogy az ukrajnai menekülteknek szóló szerény segélycsomag összeállításán kellett munkálkodnunk, s e mellett legkisebb unokánk ötödik születésnapját kellett méltóképpen megünnepelnünk.

Napló Hungarikum 25. – Hiánypótlás a tisztánlátás kedvéért – Még tart a járvány, még halnak meg emberek! – A nemzet napszámosai

Sűrűsödik az élet Magyarországon, mondhatni, nagy idők közelednek, hiszen jön a március 15-i ünnepségek sorozata, a független CÖF kormánypárti békemenete, az ellenzéki nagygyűlés, majd április 3-án a választás, amelynek előtte minden magyar polgár élvezheti a választási kampány itt-ott már fertelmes illatát. Az események helyet követelnek maguknak a naplóban, olvasóink és a kíváncsi utókor tehát most sem marad információk nélkül.

Napló Hungarikum 24. – Az évértékelők árnyékában

A kampány kezdetére felsorakozott törzshelyén a Törvény Keretei Között Mérsékelten Haladók Pártjának tagsága, hogy alapszabálya és programja szerint ellenőrzése alá vonja a kocsmában felszolgált sör minőségét, s amúgy – nem mellesleg – véleményt cseréljen a legutóbbi napok fontos közéleti eseményeiről, hogy aztán rögzítsem a naplóban a dolgok esszenciáját.

Napló Hungarikum 20. Budapest, 2022. január 15. Voksolásról, árstopról, népszavazásról és egyebekről

A köztársasági elnök úr kitűzte a választások időpontját április 3-ára, legfőbb ideje volt tehát, hogy a Törvény Keretei Között Mérsékelten Haladók Pártja megtartsa következő ülését a választásokra való felkészülés jegyében. A héten egyébként más fontos események is lekötötték figyelmünket, amelyek közös elemzése helyet követel magának a naplóban, teljes létszámban összegyűltünk tehát törzshelyünkön, hogy eszmét cseréljük egy sor fontos ügyről.