Elszakadt a cérna! Elindult a pedagógussztrájk

Mától több napos  sztrájk kezdődik a hazai közoktatási intézményekben, miután a kormány hónapok óta nem hajlandó megállapodni a tanári érdekképviseletekkel. Utóbbiak egyebek mellett jobb munkakörülményeket, igazságosabb munkaidőfelosztást és értékálló bérrendezést szeretnének a pedagógusoknak és más oktatási dolgozóknak.

Read more

Erős üzenet Orbánnak – Ilyen magas részvételre még a sztrájk szervezői sem számítottak

Bár a kollégák egy jelentős részét megpróbálták lebeszélni, a vártnál is több pedagógus csatlakozott a sztrájkhoz – erről Nagy Erzsébet, a PDSZ országos választmányi tagja beszélt az Indexnek. Mint arról korábban beszámoltunk, a másik nagy pedagógus-szakszervezettel, a PSZ-szel közösen ma délelőttre figyelmeztető sztrájkot hirdettek, így az érintett intézményekben csak a harmadik órától kezdve lesz tanítás. Az Index megtudta: olt  olyan intézmény, ami kongott az ürességtől, a diákok közül ugyanis mindenki otthon maradt.

Read more

Káslerék hazudnak a pedagógussztrájkról!

A pedagógusok hétfő délelőttre kér órás sztrájkot hirdettek. A Kasler vezette EMMI bíróságon támadta meg ezt. A Fővárosi Bíróság első fokon eljárva jogeszerűnek ítélte a pedagógussztrájkot. Kaslerék ezt fellebbezéssel támadják és azt hajtogatják a sajtóban, hogy a jogerős bírósági döntés nélküli sztrájk jogellenes, tehát akár kártérítési kötelezettséggel is járhat később a pedagógusok terhére.

Read more

PDSZ: győztünk! Döntött a bíróság, lesz hétfőn pedagógussztrájk! – Az Emmi köti az ebet a karóhoz: törvénytelen!

Maruzsa Zoltán államtitkár tegnap arról tájékoztatta az iskolaigazgatókat, hogy a január 31-re beharangozott figyelmeztető sztrájknak egyelőre nincs semmilyen törvényes alapja. Most érkezett egy bírósági végzés, így a pedagógusok egy lépéssel közelebb kerültek a munkabeszüntetés megtartásához.

Read more

Pin It on Pinterest