Orbán és Sztálin, avagy nagy diktátorok, ha találkoznak

Sztálin elvtárs, a szovjet nép szeretett vezére 1951-ben elérkezettnek látta az időt, hogy megossza korszakalkotó gondolatait az ő boldog népével fontos tudományos kérdésekben. Az Állami Politika Kiadónál (Goszpolitizdat) megjelentette iránymutató művét, melynek címe az volt: A marxizmus és a nyelvészet kérdései. Ebben kifejtette a nyelvtudomány helyes fejlődési irányait, módszereit, az ő nagyon fontos ideológia szemszögéből tekintve.

Tovább

… és közben a borotválkozáshoz gond nélkül használják a tükröt…

Földdel foglalkozom, tehenekkel, lovakkal, kutyákkal. Country life! – mondja Lázár János volt kancelláriaminiszter, a 24.hu-nak adott nagyinterjúnkban, amiben ha a Szájer-ügyről nem is, arról azonban beszél, hogy a sztárságának vége, de az irányt tekintve orbánabb ő Orbánnál is.

Tovább

Mit szedtek ki Wallenbergből Sztálin pribékjei?

A Kurírban többször foglalkoztunk Raoul Wallenberg budapesti hőstetteinek, majd tragédiájának részleteivel. Illés György író, irodalomtörténész nemrég megjelent “Az orosz titok” című könyvében eddig ismeretlen szempontokat mérlegelt, és feltárta a történet bonyolult hátterét. Amerikán ütött Sztálin Wallenberg eltüntetésével? A rejtély így már nem is annyira rejtélyes.

Tovább

Gábor György: mi a fenének van még MTA, mi a fenének vannak még egyetemek és tanszékek, amikor a tudományos kérdésekben Orbán maga dönt, oszt jó napot!

Tényleg kérdem, mi a fenének van még MTA, mi a fenének vannak még egyetemek és tanszékek, amikor a tudományos kérdésekben Orbán maga dönt, oszt jó napot! Most például Orbán határozott, s megszületett a verdikt…

Tovább