A Schmidt Mária-Bayer Zsolt szerint már nemlétező Németország szövetségi parlamentje ismét borsot tör Putyin orra alá

Az ukrán nemzet elleni népirtássá nyilváníthatja a német szövetségi parlament (Bundestag) a holodomort, a mai Ukrajna területén 1932-33-ban pusztító éhínséget – írta pénteken a Frankfurter Allgemeine Zeitung a kormánypártok és legnagyobb ellenzéki erő közös határozati javaslatát ismertetve.

10 év kényszermunka után kivégzés egy regnálónak nem tetsző meteorológiai előrejelzés okán – Mi ehhez képest a kirúgás?

Alekszej Feodosevics Wangenheim (Алексей Феодосьевич Вангенгейм), a Szovjetunió Meteorológia Szolgálatának igazgatója 1934. január 8-án este a moszkvai Bolsoj Színházba készült. Felesége a jegyekkel a kezében az aulában várakozott, de a férje nem érkezett meg az előadás kezdetéig – idézte fel Sztálin meteorológusának történetét Nyáry Krisztián író közösségi oldalán.

Orbán és Sztálin, avagy nagy diktátorok, ha találkoznak

Sztálin elvtárs, a szovjet nép szeretett vezére 1951-ben elérkezettnek látta az időt, hogy megossza korszakalkotó gondolatait az ő boldog népével fontos tudományos kérdésekben. Az Állami Politika Kiadónál (Goszpolitizdat) megjelentette iránymutató művét, melynek címe az volt: A marxizmus és a nyelvészet kérdései. Ebben kifejtette a nyelvtudomány helyes fejlődési irányait, módszereit, az ő nagyon fontos ideológia szemszögéből tekintve.

… és közben a borotválkozáshoz gond nélkül használják a tükröt…

Földdel foglalkozom, tehenekkel, lovakkal, kutyákkal. Country life! – mondja Lázár János volt kancelláriaminiszter, a 24.hu-nak adott nagyinterjúnkban, amiben ha a Szájer-ügyről nem is, arról azonban beszél, hogy a sztárságának vége, de az irányt tekintve orbánabb ő Orbánnál is.