Első fokú bírói végzés: a szakképzési intézményekben a sztrájk alatt nem kell tanítani

Breaking: győzelem a bíróságon a szakképzésben dolgozók sztrájkja ügyében elsőfokon! A bíróság a PDSZ sztrájk alatti még elégséges szolgáltatásról szóló ajánlatát fogadta el a kormányéval szemben! Eszerint sztrájk alatt a szakképzésben nincs tanítás! – olvasható a PDSZ közösségi oldalán.

Read more

„…hogy a sztrájk a nehezített terepasztalon is látható legyen…” – Közzétette a január 23-án kezdődő sztrájkhét részleteit és „kiskátéját” a PDSZ

Az elmúlt év kormányzati lépései azt mutatják, hogy a kormány csak a munkabeszüntetésekre figyel, csak ez éri el az ingerküszöbét. Emlékezzünk csak arra, hogy milyen vehemenciával próbálták ellehetetleníteni – egyébként sikertelenül – még a kétórás figyelmeztető sztrájkot is! – írta a PDSZ a január 23-án kezdődő munkahétre vonatkozó sztrájk-menetrendje bevezetőjében.

Read more

Gábor György-Kardos András: a rendszert nem toldozni-foldozni kell, hanem leváltani, hogy gyűlölködéstől mentes országban élhessünk, reményben és valódi esélyekkel

Gábor György vallásfilozófus felvázolta közösségi oldalán, hogy „itt az ideje, hogy közösen tegyünk valamit! Üzenjünk azoknak, akik ezekben a hetekben gyermekeinket fosztják meg a jövőjüktől véglegesen és visszafordíthatatlanul!(…) Elkerülhetetlenné vált egy országos sztrájk meghirdetése és egy Ellenállási Mozgalom elindítása ahhoz, hogy az ország végre kikeveredjen a diktatúrából és leváltsa a regnáló maffiaállamot.”

Read more

Orbán a sztrájkról egy szót sem, a szankciókról és a baloldal külföldi kampánytámogatásáról annál bővebben szólt népéhez péntek reggel

Orbán Viktor szokásos pénteki kinyilatkoztatásában nem hagyta magát kizökkenteni mondandója előre megtervezett ritmusából, így az éppen zajló élőláncról, ami a pedagógusok melletti kiállás jelképe, nem beszélt péntek reggel a Kossuthon. Helyette az orosz-ukrán háborúról, a szankciókról és a baloldal külföldi kampánytámogatásáról szólt a felolvasás.

Read more

200 tanár radikális megoldást jelentett be, ha újabb retorziók érik kollégáikat

A Tanárok a Tanárokért Csoportnak a hvg.hu-hoz eljuttatott közleménye alapján mintegy 200 pedagógus vállalja, hogy ezentúl bármilyen, a kollégáikat érő súlyos retorzióra azonnali munkabeszüntetéssel válaszolnak mindannyian. Ez megbéníthat egész tankerületeket, több iskolában leállhat az oktatás.

Read more

Magyar György: sztrájkolni nem lehet, a polgári engedetlenség meg kirúgással jár

Alighanem alkotmányellenes helyzetet teremtett a kormány, mert az alaptörvényben is rögzített sztrájkjogot a pedagógusok esetében teljesen kiüresítette, így a tanárok számára nem marad más eszköz az érdekeik érvényesítésére, mint a polgári engedetlenség. Aki viszont ezzel a lehetőséggel él, az azonnali kirúgást kockáztatja.

Read more

Pin It on Pinterest