Sztrájk lehet a vége a mozdonyvezetők és a MÁV-Start bérharcának

Már a mozdonyvezetők kétharmada támogatná egy esetleges sztrájk megtartását- közölte szerdai közleményében a Mozdonyvezetők Szakszervezete. A sztrájkról a döntés, február 2-án  már a tervezett pedagógussztrájk visszhangjának ismeretében születhet meg.

Tovább

Bejelentették január 31-re a pedagógus figyelmeztető-sztrájkot – Belengettek egyet márciusra is!

Figyelmeztető sztrájkot hirdet január 31-ére a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) – ezt a két szakszervezet jelentette be, miután közös sztrájkbizottságuk tárgyalt a kormány képviselőjével. Ha a januári akció sem vezet eredményre, márciusra újabb sztrájkot szerveznek.

Tovább

Orbán rendeletben tiltotta meg a sztrájkot! Hogy kiknek? – Olvassa!

Hétfőn a Magyar Nemzet írta meg, hogy határozatlan idejű sztrájkot kezdhet a magyar légiforgalmi irányítókat tömörítő szakszervezet, a 24.hu pedig felhívta a figyelmet, hogy a miniszterelnök egy kormányrendeletben, a veszélyhelyzetre hivatkozva gyakorlatilag lehetetlenné tette a légiforgalmi szolgálatoknál a sztrájkot.

Tovább

Frissítve! „A hatalom szándéka szerint – főleg a közalkalmazotti területen – a sztrájkjog a feltétlen engedelmességet és a 130 ezer forintos fizetés melletti koplalás jogát jelenti, ha hagyjuk”

Sztrájkolnak a szociális ágazat dolgozói szerdán, ha addig sikerül a kormánnyal megállapodni a még elégséges szolgáltatásokról – jelentette be a

Tovább