Csak híresztelés, hogy roma gyerekeket bántalmaz az iskolaigazgató?

Gyermekbántalmazási ügybe keveredett Putnoki Zsolt, a Budapest XIII. Kerületi Ének-zenei és Testnevelési Általános Iskola igazgatója. Erről a Városi Kurir is beszámolt.

Veréssel nevel az igazgató

A 24.hu-nak nyilatkozó tanárok és szülők áprilisban azt állították, hogy a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Újkenéz korábbi fideszes polgármestere több gyereket megütött, köztük egy kislányt, illetve hogy a bántalmazásokat minden esetben roma gyerekek szenvedték el. A legutóbbi hasonló eset áprilisban történt, akkor Putnoki felelősségre vont egy roma gyereket, és több tanár, illetve a gyerek elmondása szerint bántalmazta a 13 éves fiút.

Az egyik pedagógus azt is hallotta, ahogy a gyerek azt kiabálja:

Ne bántson, igazgató úr!

Az intézményvezető viszont azt állította, a gyerek kétszer megütötte, ezért rendőri intézkedést kért, és a tanuló ellen feljelentést tett. De ellene is eljárás indult.

A kiskorú veszélyeztetése gyanúja miatt folytatott eljárásban a rendőrkapitányság előterjesztést tett az ügyészségen a nyomozás határidejének meghosszabbítására. És miközben az igazgató elleni nyomozást meghosszabbították,

a gyerekkel szembeni eljárást megszüntette a nyomozó hatóság.

10 tanár otthagyta az iskolát, 23 most akar felmondani 

Az igazgatót viszont még a közmeghallgatás után sem függesztették fel, pedig a Zoom beszámolója szerint több tanár kiállt a nyilvánosság elé is, és elmondta, hogy az iskola első embere megfélemlíti a tanárokat, korábban több ízben megalázta, bántalmazta a diákokat, főleg a roma tanulókat.

Az ügy kirobbanása után 10 pedagógus otthagyta az iskolát, most pedig újabb 23 tanár akar felmondani. Többen közülük már a papírmunkát is elintézték. A meghallgatáson megszólalt egy olyan édesanya, aki négy gyermekét vitte el az iskolából, mert a kisebbségi tanulókkal és a tanárokkal való bánásmóddal is elégedetlen volt.

Rétvári szerint pletyka az egész

Hiszékeny Dezső MSZP-s képviselő a parlamentbe is bevitte a témát és Rétvári Bencét kérdezte meg arról, miért nem függesztik már fel az igazgatót állásából.

Rétvári úgy kezdte, hogy ő a híresztelésekkel szemben inkább a tényekről beszélne,

vagyis az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára szerint, amikor tanárok kiállnak a nyilvánosság elé, és elmondják, hogy az igazgató megfélemlíti őket, és bántja a diákokat, az csak egy híresztelés.

Az államtitkár nem hallott egyetlen panaszt sem

Ezek után Rétvári arról beszélt, milyen vizsgálatokat folytattak le. A helyzetet szerinte a tankerületi központ tárta fel. Rétvári folyamatosan azt hangsúlyozta, hogy a központhoz nem érkezett egyszer sem panasz és konkrétumok sosem hangzottak el. Állítása szerint akkor sem beszéltek a tanárok hasonló problémákról, amikor a tankerületi igazgató találkozott hat pedagógussal.

Ezek után jött a közmeghallgatás, ami Rétvári szerint már politikai színezetet kapott, de konkrét panasz szerinte itt sem érkezett. Az államtitkár szerint széleskörű vizsgálat folyt, de

beszédében egy szóval nem említette, hogy mi derült ki a vizsgálatból, és egy mondata sem utalt arra, mi történt április 13-án az igazgatói irodában.

(Forrás: 24.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük