„Lex Jávor” – törvénymódosítás, hogy ezután se tudhasson meg semmit arról, mire fizeti a 4.000 milliárd Önre eső részét

Jávor Benedek május végén nyert első fokon pert a kormánnyal és a Roszatommal szemben, ekkor döntött úgy a bíróság, hogy nyilvánosságra kell hozni az oroszokkal kötött szerződéseket. A kormány a perben arra hivatkozott, hogy azért nem adja ki a dokumentumokat, mert azok üzleti titkot képeznek, a bíróság viszont nem fogadta el ezt az érvet.

Boldog tudatlanság?

“Még csak elsőfokon nyertem meg a pert a kormány és a Roszatom ellen a paksi szerződések nyilvánosságáért, de máris pánikban módosítják a törvényt”

– így vezette fel Facebook-posztjában Jávor Benedek, a Párbeszéd EP-képviselője az mfor.hu cikkét, melyben arról írnak:

az új paksi atomerőmű adatainak megismerését is korlátozhatja az a csomag, amit a tervek szerint az őszi ülésszakon tárgyal majd a parlament.

Oroszi Babett az alábbiakat füzi hozzá facebook posztjában:

“Ahogy látom, még mindenki a választások utáni sokkban van, leszámítva a kormányt. Minden jel arra utal, hogy hiába nyert Jávor Benedek a bíróságon, jön a Lex Jávor, törvényt módosítanának, hogy mi, állampolgárok, akinek a pénzéből (nem is kevés pénzéből ráadásul, cakumpakk 4 ezer milliárd forintjából) ez az egész megvalósulna, ne tudjanak meg a beruházás részleteiről semmit.

És tudom, hogy most sokan vállat rántanak,

hogy

“tök mindegy, kétharmaduk van, megtehetik.”

Én viszont azt mondom, a választás nagyrészt azon dőlt el, hogy ezek az információk nem jutottak el olyan helyekre, ahol egyébként nyitott fülekre találtak volna.

Szóval terjesszétek a híreket, egy megosztás semmibe se kerül, anélkül viszont itt marad a mi kis közösségünkben, és nem változtat meg gyakorlatilag semmit. Ha már elveszett a média nagy része, használjuk ki, hogy a Facebook még mindig megengedi, hogy bárkihez eljuttassunk bármilyen hírt.”

Elios – Jávor feljelenti az ügyet szőnyeg alá söprőket

Jávor Benedek: Áder menessze Poltot!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük