Gyermekbántalmazó fideszes polgármesterből lett iskolaigazgató

Putnoki Zsolt tanárok és szülők szerint többször is megütött roma gyerekeket az általa vezetett XIII. kerületi iskolában.

Kiskorú veszélyeztetése miatt nyomoz a rendőrség a Budapest XIII. Kerületi Ének-zenei és Testnevelési Általános Iskolában – írja a 24.hu. A portálnak tanárok és szülők is azt mondták, hogy a volt fideszes polgármesterből lett igazgató, Putnoki Zsolt több gyereket is megütött, illetve hogy a bántalmazásokat minden esetben roma gyerekek szenvedték el.

A portálnak név nélkül nyilatkozó pedagógusok és szülők azt mondták, áprilisban az igazgató egy 13 éves roma kisfiút hívott az irodájába, ahol ki akarta pakoltatni vele a táskáját, ami már többször is előfordul, amikor pedig a fiú ezt megtagadta, akkor az igazgató több pofont is lekevert neki. Az igazgató az eset után rendőrt hívott, arra hivatkozva, hogy a gyerek bántalmazta őt, de a tanárok jelezték, hogy az igazgató sztorija nem biztos, hogy megállja a helyét, mert a tanárok és a szülők szerint nem ez volt az első eset, amikor az igazgató roma gyereket bántalmazhatott.

Egy tanár hallotta is, hogy a gyerek azt kiabálja: „Ne bántson, igazgató úr!” A pedagógus, aki fültanúja volt a gyerek könyörgésének, nem akart nyilatkozni a lapnak. Egy másik tanár viszont azt mondta, a 13 éves kisfiú remegett, zokogott, tiszta víz volt, megszólalni alig tudott az eset után.

A rendőrség megerősítette, hogy április 13-án nyomozást indítottak közfeladatot ellátó személy elleni erőszak gyanúja miatt az igazgató feljelentése nyomán, de a folyamatban lévő nyomozás során felmerült más bűncselekmény – kiskorú veszélyeztetésének – gyanúja, ezért a kapitányság ez ügyben egy másik nyomozást is elrendelt.

A 24.hu információi szerint az iskolában nemrég két tanár is beadta a felmondását, egy pedagógus szerint pedig legalább tízen gondolkodnak még azon, hogy otthagyják az iskolát. Volt, aki arról számolt be, hogy ha valaki ellentmond Putnokinak, vagy csak nemtetszését fejezi ki, fegyelmit kap.

Putnoki, aki korábban Újkenéz fideszes polgármestere volt, úgy került az iskola élére, hogy sem az önkormányzat, sem a tantestület, sem a szülők nem támogatták a kinevezését, a minisztérium azonban a tiltakozások ellenére is őt nevezte ki.

A XIII. kerületi önkormányzat közölte, hogy már korábban sem támogatta Putnoki kinevezését, mivel alkalmatlannak tartották az intézmény vezetésére, pályázatát 22 egyhangú nem szavazattal szavazták le 2017 májusában. A konkrét ügyben viszont nem foglaltak állást, mondván, az önkormányzatoktól az iskolák “sajnálatos módon” állami fenntartásba kerültek.

(Forrás: 24.hu)

Kapcsolódó:

A tankerület-kommandó lemondatta a sikeres iskolaigazgatót, kellett a helye egy csókosnak. Az ön széke még nem inog? Biztos?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük