Boris Johnson azt is megbánta, hogy megszületett, Kövér László sem különben – Cseri László szerint a világ Orbániában

Cseri László fotóművész barátunk több alkotásával találkozhatott már olvasónk cikkeink illusztrációjaként. A művész egyedi szemszögből, tele iróniával látja Orbánia drámai valóságát.

Akinek nem sikerült ma Pfizer-vakcinát kapni

a vártnál nagyobb érdeklődés miatt, az kárpótlásul Orbán Viktort ábrázoló marcipánszobrot kap ajándékba: citrom, vanília, pisztácia, eper vagy lila orgona ízűt, tájékoztatta a magyar népet Facebook-oldalán a miniszterelnök.

A Vizuális Művészetek Kollégiuma által a Kligl Sándor szobrászművész számára kiírt 900 millió forintos nyílt pályázat

eredményeként új szoborcsoportot avattak május elsejének reggelén Pécsett, a Széchenyi téren. A kiváló alkotás 20 példányban készül el, és a fővárosban, továbbá valamennyi megyeszékhely főterén felállítják.

 

Panasszal fordult a hatóságokhoz a képen látható házaspár,

miután védettségi igazolvány felmutatása ellenére sem engedték be őket egy pécsi belvárosi cukrászdába ma délután. A házaspár hangsúlyozta, hogy hazánkban az alapvető jogok mindenki részére biztosítottak, ezt nem befolyásolhatja a faj, szín, nem, fogyatékosság, nyelv, vallás, politikai vagy más vélemény, származás, vagyoni helyzet vagy egyéb tulajdonság.

Váratlanul előkerült egy kép

az MTI archívumából a másfél esztendős Müller Cecíliáról, akit kedvenc nyunyókájával kapott lencsevégre a szemfüles fotográfus 1960 májusában.

Mészáros Lőrinc lett a tulajdonosa a magyarországi tavaknak.

Fürödni, horgászni, csónakázni, tóba fulladni, tavat nézni, tóra gondolni mától kezdődően kizárólag Mészáros engedélyével lehet. Aki ezt megszegi, öttől tíz évig terjedő gályarabságra ítélhető.

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük