Így emlékeztünk mi… – Rendezvények az Országházban, a Karmelitában és szanaszét…..

A magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük január 22-én annak emlékére, hogy Kölcsey Ferenc 1823-ban, 200 évvel ezelőtt ezen a napon véglegesítette a Himnusz kéziratát. Az Országházban Vidnyánszky-rendezte műsorral és Novák Katalin szavalattal emlékeztek, a Karmelitában festményt adtak át a jeles nap tiszteletére, Gulyás Gergelynek a felvidéki Dunaszerdahelyen, Csák Jánosnak Veszprémben volt jelenése.

Read more

Perintfalvi: történet egy fiúról, aki öngyilkos lett az ún. „gyerekvédelmi” népszavazás miatt

Izgalmas bejegyzést tett közzé közösségi oldalán Perintfalvi Rita, a kormánymédia és különösen Bayer Zsolt által már többször keményen támadott katolikus teológus. Szinte minden megszólalásában kiáll az emberi jogok és különösen az LMBTQ közösség mellett, akiket a kereszténység eszméjére hivatkozva üldöz a magyar kormánykoalíció.

Read more

Jávor Benedek: a magyar kormány jelenleg súlyos fenyegetést és biztonsági kockázatot jelent a kárpátaljai magyaroknak

Hiába kérték Orbán Viktor miniszterelnököt a tavaly decemberi EU-csúcson, hogy Magyarország ne blokkolja Ukrajna csatlakozását a NATO Kooperatív Kibervédelmi Kiválósági Központjához, a kormányfő nem engedett. A konfliktus Kijev és Budapest között a kisebbségi jogokról szól, de az orosz fenyegetés közepette a minimális biztonsági lépés lett volna, ha Ukrajnát kisegítheti a NATO.

Read more

Noé bárkája vagy luxusjachtok? – Egy balogiáda margójára

Balog Zoltán, egykori emberminiszter, püspök, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke kedden a Berekfürdő tartott zsinati ülésen tartott beszédet többek között a járványról, a református törvények reformjáról és a református felsőoktatásról.

Read more

drMáriás: Ursulából kiűzik az ördögöt, avagy lássa mindenki, kik is voltak azok a legtisztább és legerősebb hitűek, akik megmentették Európát az Ördögtől!

Új festménnyel jelentkezett Máriás Béla, vagy művésznevén drMáriás. A magyar politikai élet szereplői gyakran ihletik meg a festőt. Megfestette már a Kánoncsinálókat, melyen mindenki rajta van, aki “számít”, de Soros György sem maradt ki a sorból, aki a Világ Gonosz Uraként megakadályozza a magyar labdarúgás, egészségügy, kortárs művészet és jóformán minden feltámadását. Új festménye Ursula von den Leyen szerepét járja körül Orbán Viktor értelmezésében az Unió és Magyarország viszonylatában.

Read more

Hadházy: “Semjén Zsolték szerint színes kristályokkal megvilágított fényágyra van szüksége a határon túli honfitársainknak a megmaradáshoz”

“Semjén Zsolték szerint színes kristályokkal megvilágított fényágyra van szüksége a határon túli honfitársainknak a megmaradáshoz”- véli Hadházy Ákos, aki Facebook-oldalán számolt be a Bethlen Gábor Alapkezelő által kiosztott pénzről. “Gondolom ezért adtak a csakrákat ledes gagyi kristállyal fényterápiás csodakészüléket forgalmazó cégnek hatmillió forintot.”

Read more

Pin It on Pinterest