Czeglédy Csaba: A sas nem kapdos legyek után, mégis foglalkozom egy kicsit Budai Gyulával, hadd érezze a törődést

Bár barátaim felhívták a figyelmemet arra, hogy sas nem kapdos legyek után, kivételesen mégis foglalkozom egy kicsit Budai Gyulával, hadd érezze a törődést.

Budai Gyula, akire bármelyik mesefilmben gondolkodás nélkül ráosztanák a gonosz kis törpe szerepét,

azzal haknizik már lassan másfél éve a sajtóban, hogy szegény Kunhalmi Ágin keresztül finanszíroztam az MSZP kampányát 2014-ben, ráadásul én kezeltem az MSZP és a DK kampánypénzeit, jelentsem ez bármit is.

A múlt héten a jobbos sajtó azon örömködött, hogy Kunhalmi Ági Budai Gyula elleni feljelentését jogerősen elutasította a Fővárosi Törvényszék, helybenhagyva a Pesti Központi Kerületi Bíróság elsőfokú végzését. Szokásukhoz híven cinikusan beleálltak az ellenzéki politikusba, és persze – ahogy szoktak – hazudtak egy sort olvasóiknak.

Hazudtak, ugyanis a Fővárosi Törvényszék három rendkívül jóhiszemű bírája nem azért utasította el a feljelentést, mert igazat mondott a becsület lovagja, Budai Gyula, hanem, mert szerintük Budai általuk elbírált szavai valóságuk esetén sem lennének alkalmasak Ági és ellenem, vagy bárki ellen büntetőeljárás megindítására.

Ez szerepel a másodfokú végzésben:

“A Fővárosi Törvényszék a rendelkezésre álló iratokból, a becsatolt CD felvétel tartalma alapján megállapította, hogy a kerületi bíróság okfejtése helytálló abban a tekintetben, hogy a Kunhalmi Ágnes feljelentő által kiemelt, a Tények című hírműsorban elhangzott riportban elhangzott kijelentés nem tekinthető olyannak, amely valósága esetén büntető, szabálysértési, vagy fegyelmi eljárás alapját képezheti, ugyanakkor nem sérti a feljelentő emberi méltóságát, becsületét sem.”

“[Budai Gyula] az idézett kijelentéssel nem vádolja a sértettet törvénybe ütköző cselekmény elkövetésével, s az a körülmény, hogy a sértett milyen mögöttes tartalmat tulajdonít az inkriminált értékelt kijelentéseknek, valamint a feljelentő által a társadalmi megítélésére levont következtetései büntetőjogi relevanciával nem bírnak.”

“Tekintve, hogy a tényállítás objektíve a becsületcsorbításra nem alkalmas, a cselekmény nem tényállásszerű, tehát nem bűncselekmény.”

Az elsőfokú bíróság pedig ezzel indokolta a feljelentés elutasítását:

“Kunhalmi Ágnes (…) mint egy pártnak a tisztségviselője találkozott egy magánszeméllyel [ez lennék én], akivel megállapodott abban, hogy utóbbi fogja a párt országos kampányát finanszírozni, és ehhez pénzt adott át a feljelentőnek.

A párttörvény szerint a párt vagyona tagok által fizetett díjakból, a központi költségvetésből juttatott támogatásból, az állam által ingyenesen átadott ingatlanokból, magyar állampolgár természetes személyek vagyoni hozzájárulásaiból, végintézkedés alapján természetes személyek hagyatékéból, a párt gazdasági tevékenységéből, illetve a párt által alapított egyszemélyes kft. adózott nyereségéből képzők.”

“A fentiek alapján a bíróság megállapította, hogy a feljelentő által sérelmezett, idézett kijelentés nem valósít meg rágalmazást, hiszen a jogszabály lehetőséget biztosít arra, hogy magyar állampolgár természetes személy [ebben az esetben ez én lennék] párt részére vagyoni hozzájárulást adjon, emiatt az idézett kijelentés nem tekinthető olyannak, amely valósága esetén büntető, szabálysértési, vagy fegyelmi eljárás megindításának lehet alapja, illetve nem sérti a feljelentő emberi méltóságát, becsületét sem.”

A bíróság még azt is leírta végzése indokolásában, hogy Budai Gyula az idézett kijelentésével nem vádolta meg Kunhalmi Ágnest törvénybe ütköző cselekmény elkövetésével. (!)

Csakhogy

Budai Gyula a TV2 interjúban pontosan arról beszél, hogy én eltüntettem 6,3 milliárd forintot, ezt a pénzt a nyomozóhatóság nem találja sehol, és teljesen egyértelmű, hogy ennek a pénznek az MSZP és a DK pártkasszájában kell lennie. Még a műsor címe is ez volt: “Csalnak és ez most kiderült”

Nézegessen Budai Gyulát és Marsi Anikót itt. (fenti kijelentések 30. másodperctől)

Majd Budai Gyula azzal folytatta, hogy a 2014-es választások előtt találkoztam Kunhalmi Ágnessel, aki szerinte ekkor már az MSZP budapesti elnöke volt (ami persze szintén nem igaz, mert 2014 júliusában választották meg Ágit elnöknek), és megegyeztem vele a párt kampányának finanszírozásáról, sőt, még pénzt is adtam át neki.

Budai Gyula szerint tanú is van erre, amiről azonban pont ezen a héten fog kiderülni, hogy természetesen nem igaz. Lesz egy interjú ?

A Fővárosi Törvényszék három bírája csak azért nem adott zöld utat

a Budai Gyula elleni büntetőeljárásnak, mert arra az álláspontra jutottak, hogy a Budai Gyula által elmondottak azt jelentik, hogy én szabályos módon adtam kampánytámogatást Kunhalmi Ágnesen keresztül az MSZP-nek, hiszen azt semmi nem tiltja, hogy egy magánszemély pártot támogasson.

Vajon – fentieket figyelembe véve – a Pesti Központi Kerületi Bíróság bírája és a Fővárosi Törvényszék három bíráján kívül gondolja bárki is, hogy Budai Gyula az MSZP és a DK törvényes támogatásáról beszél már másfél éve?

Maradjunk annyiban, hogy a bírák bölcsen arra jutottak, hogy játsszák le ezt egymás között a politikusok

Az igazsághoz persze az is hozzátartozik, hogy számos sajtópert nyertem meg, ugyanis valótlanul állította a jobbos sajtó, hogy pénzt adtam volna Kunhalmi Áginak, vagy bárki másnak. Erre jó példa – és van még egy tucat – az alábbi cikkben közölt helyreigazítást.

Az aljasság csupán az, hogy a kormánypárt és az ügyészség tőlem Budai és a jobbos sajtó állításainak alátámasztását várták. Ha én is hazudtam volna, nem raboskodtam volna másfél évig.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük