Czutor Zoltán: aggodalmat kelteni az emberekben és igényt teremteni egy harcos vaskezű vezetőre – nem kell nagyon visszamenni a történelemben a példáért

Szinte már fel sem kapjuk a fejünket, ha egyik-másik megmondóember bejegyzésében állatokhoz hasonlítja a vele nem egy politikai nézetet vallókat és a fizikai erőszaktól sem riad vissza – egyelőre szóban. A közösségi oldalak bizonysága szerint ez nem áll távol a követőiktől sem.

A vélemény szabad?

Czutor Zoltán zeneszerző, zenész a Magyar Hang főszerkesztőjét, György Zsombort támadó műsorról szóló Facebook-posztot kommentelt:

„Ezek kierőszakolják maguknak, hogy egyszer csak majd ugyanúgy kezeljük a fidesz szavazót, mint hajdanán a nyilas suhancokat, vagy az AVH-st. Meg fogják csinálni, hogy a köznép úgy is bánjon majd el velük.”

Azóta több jobboldali média is úgy értelmezte, hogy akasztással fenyegette a Fidesz-szavazókat, Bayer Zsolt pedig blogján így reagált:

„De addig is, ameddig elkezd majd akasztgatni a Zoli, marad a kérdés, hogy mit csináljunk vele? Szeressük jobbá, vagy verjük agyon? Nagy dilemma ez, barátaim…”

Ezután Czutor Zoltán rendőrségi feljelentést tett

– olvasható a Népszavában megjelent interjúban.

A posztom alatti kommentjeimben is rögtön világossá tettem, hogy mire gondolok. Eszembe sem jutott, hogy így ki fogják forgatni a mondataimat.

Czutor Zoltán egyelőre saját és családtagjai testi épsége érdekében zaklatás miatt kezdeményezett büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen,

de jogászai már vizsgálják, hogy a Czutor személye ellen az elmúlt napokban történtek során nem valósult-e meg becsületsértés és/vagy rágalmazás, illetve más bűncselekmény is. Amennyiben a jogászok úgy ítélik meg, úgy további büntetőjogi feljelentésekre is sor kerül.

Elmondta, hogy talán szerencsétlen volt a megfogalmazása, de szerinte

nem kellene megvárni azt a pillanatot, amikor már mindenkinek van olyan szerette, ismerőse, kollégája, akit nemtelenül megtámadnak és pellengérre állítanak. Félelem és aggodalom van bennem.

A felelősség és az ő vállalása

Beszélt arról is, hogy tisztában van azzal, hogy nagy a felelőssége, amiből azt a következtetést vonja le, hogy nem maradhat csendben.

Emiatt sokkal nagyobb a felelősségem is, de ezt abban élem meg, hogy nem maradhatok csendben az ártatlanok bántalmazásával, az igazságtalansággal kapcsolatban. És felnőtt, felelős szavazó polgárként a nem nyilvánosság előtt szereplő embereknek is van felelősségük.

“…..rettenetes felelőtlenség csendben maradni egy olyan világban, ahol harsognak az ordas eszmék, és ezeket a legkomolyabb kommunikációs apparátus támogatja minden eszközzel. Ott, ahol bevett szokás tisztességes emberek bemocskolása.”

Nem feljelentgetős alkat, ez az első eset, hogy politikai okból ezt megtette. Akkor szakadt el a cérna nála, amikor azt olvasta:

„verjük agyon”

Durvulunk, durvulgatunk?

A televíziós vitaműsorokban, amelyeket hagyományosan kultúremberek készítettek, mostanra teljesen elfogadottá vált a legmocskosabb rágalmazó beszéd és a trágárság – véli Czutor.

Ez jel is, a pánik jele. Ha tényleg meggyőződésük lenne, hogy megvan a kényelmes többségük, akkor elegánsan, végtelen nyugalommal hátradőlnének és mértéktartóan beszélnének harc helyett.

Orbán Viktortól sem hallani mást, mint, hogy folytonos harcban áll és visz bele minket is.

Aggodalmat kelteni az emberekben és igényt teremteni egy harcos vaskezű vezetőre – nem kell nagyon visszamenni a történelemben a példáért.

A teljes interjú elolvasásához kattintson ide.

hajléktalanoknak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük