Dél-Korea kétgólos hátrányból egyenlített, de végül vereséget szenvedett

Hiába volt aktívabb és támadóbb felfogású a koreai csapat, a remekül kontrázó ghánaiak eggyel több gólt szereztek és nyertek, így életben tartották továbbjutási reményeiket, ami még a koreaiaknak sem úszott el teljesen. 

Inaki Williamsék abban a tudatban léphettek pályára, ha vereséget szenvednek, biztosan kiesnek

Az első komolyabb ghánai lehetőség góllal zárult, egy oldalról belőtt szabadrúgás után a lecsorgó labdát Mohammed Salisu kotort közelről a hálóba. Bár a VAR vizsgálta az esetet – a labda Ayev kezéhez is hozzáért – végül érvényesnek ítélték a gólt.

Bő tíz perccel később a második kaput eltaláló ghánai lehetőség is góllal zárult, szintén egy oldalról belőtt labdára Mohammed Kudus érkezett pontosan, aki közelről a kapuba csúsztatott. Mindkét gólnál Jordan Ayew jegyezte a gólpasszt. A félidő úgy zárult ahogy kezdődött: Korea támadott többet, de helyzetig nem jutott.

A második félidőt is a koreaiak kezdték jobban és most az 53. percben nagy helyzetig is eljutottak, de a ghánai kapus védeni tudott. Ez volt az első kaput eltaláló kísérlete Sonéknak. Három perccel később azonban sikerült a szépítés, szintén a baloldalról belőtt labdát Cso Kue Szung csúsztatott a kapuba. Újabb három perc elteltével pedig hasonló koreográfiát követően a bal oldali beadást, ismét Cso fejelte a ghánai kapuba (2-2).

A ghánaiak nem törtek meg, és egy védelmi megingást kihasználva Kudus révén ismét előnybe kerültek, a hátralévő időben pedig ha kellett tíz emberrel védekeztek, minden koreai kísérletbe volt valaki, aki belevetette magát, így megszerezték a győzelmet és életben tartották továbbjutási esélyeiket.

FIFA labdarúgó-világbajnokság

H csoport, 2. forduló

Koreai Köztársaság-Ghána 2-3 (0-2)
al-Rajjan, Egyetemvárosi Stadion, 43 983 néző, v.: Anthony Taylor (angol)
Gól: Cso (58., 61.), illetve Salisu (24.), Kudus (34., 68)
Koreai Köztársaság: Kim Szung Kju – Kim Mun Hvan, Kim Min Dzse (Kvon Kjung Von, 92.), Kim Jung Kvon, Kim Csin Szu – Kvon Csang Hun (Li Kang In, 57.), Hvang In Bom, Csong Vu Jong (Hvang I Dzso, 78.), Szon Hung Min – Cso Kue Szung, Dzsong Vu Jong (Na Szang Ho, 46.)
Ghána: Lawrence Ati-Zigi – Tarif Lamptey (Denis Odoi, 78.), Daniel Amartey, Mohammed Salisu – Mohammed Kudus (Alexander Djiku, 83.), Thomas Partey, Salis Abdul Samed, Gideon Mensah (Baba Rahman, 88.) – André Ayew (Daniel-Kofi Kyereh, 78.), Jordan Ayew (Kamaldeen Sulemana, 78.) – Inaki Williams.

A H csoport állása:

  1. Portugália 3 pont
  2. Ghána 3
  3. Uruguay 1
  4. Dél-Korea 1

Forrás: M4 Sport

Ötgólos meccset játszott Portugália és Ghána