Sorting by

×

A külügyminiszter szerint demokráciaharcos – Hinnye! Ez valahogy pont nem jutott eszembe. A demokrácia….meg a harcos sem!

A külügyminiszter szerint demokráciaharcos. Saját, végtelenül szerény, és hm….az ember a szájával hazudik…reális önképe sem jár messze mindettől: szerinte ő az utcai harcosok világából érkezett.

Hinnye! Ez valahogy pont nem jutott eszembe

A demokrácia….meg a harcos sem.

Valahogy nagyon nem. Dehogy az utcai harcosok világából, hanem az apja árnyékából érkezett. A mára megcsendesedett, nyolcvan évesen végre milliárdossá érett papa kezei közül, aki még huszonévesen (is) agyba-főbe verte.

Pedig normáliséknál a játékszabály általában – mindig – az, hogy ilyet nem teszünk. Se ököllel, se sehogy. Ha mégis, akkor a kölökből ritkán lesz harcos, mert ott inkább eltörik-szakad, agyban-lélekben, mint erősödik.

Ez van itt, nem utcai harc

Defektes jellem, ebből eszkalálódott pótcselekvés-permanens háború. Az eredmény pedig hátborzongató:

Kidobott emberöltő, elmenekült generáció, szétlopott jövő, megtört gerincű társadalom, hajbókoló, áhítatos hívek, pártállam, egy felcsúti dácsa mögé csatolt, szegény kis ország. Ez a számvetés.

Tízmillió ember harminc éve ment a kukába

Van, aki legyek szárnyát tépdesi. Ő meg a virtuális, papírmasé háborúkat élvezi. Azt is csak úgy, ha a szabályokat ő manipulálja. Ha nem lőnek vissza. Elbújva az ostoba, kék óriásplakátjai mögé.

A 133 parlamenti legóhuszár, harsogó propaganda, dróton rángatott rendőrség-ügyészség, a magánhadserege mögé bújva, bátran.

Bátran? Pff…a becsengetünk sunyin, aztán gyáván elrohanunk bátorsága ez.

Demokráciaharcos, mi? Egy rettegő, kiégett despota.

átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

2 hozzászólás

  • 2021.05.04 - 14:52
    Közvetlen hivatkozás

    AMIKOR MEGLÁTOM EZT A KÉPET, MÉG GYŰLÖLNI SEM TUDOM, ANNYIRA SZÁNALMAS EZ A 150 CENTIS NYOMORULT POCAKOS TÖRPE MAJOM! EGY GYÁVA ALATTOMOS PITIÁNER SENKI, AKI ÖREG NYUGDÍJAS MAMZIK SZOKNYÁJA ALÁ BÚJIK, ÉS ELJÁTSSZA A NAGY HARCOST! MÉG A KISKORÚ FIAM IS KICSINÁLNÁ, ANNYIRA GYENGE, 1 KM-ERT NEM TUDNA LEFUTNI, VAGY 10 FEKVŐTÁMASZT LENYOMNI, CSAK A KEVLÁR MELLÉNYE TARTSA ÖSSZE, AMIT MÉG A WC-RE MENET IS FELVESZ, ANNYIRA RETTEG! SOHA NEM LÁTTAM MÉG ILYEN FÉRFIATLAN ALAKOT, AKI CSAK A LOPÁSHOZ ÉS HAZUDOZÁSHOZ KONYÍT NÉMI “TEHETSÉGGEL” A VILÁG SZÉGYENE EZ A SÁTÁN FAJZAT, AKI KITALÁLT ELLENSÉGGEL FAKARDDAL HADAKOZIK, MIKÖZBEN AZ EGÉSZ VILÁG RÖHÖG RAJTA ÉS MEGVETI A GONOSZSÁGAIÉRT!

    Válasz
  • Visszajelzés: A Kedves Vezető újra Önért csatázik - Nem lehetne egyszerűen megvitatni közös dolgainkat? - Városi Kurír

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.