Koronavírus Vakcináció: "aki mégis nyomni akarja a kretént, megteheti tág határig, bár jobb lenne, ha nem tenné" - Városi Kurír

Sorting by

×

Koronavírus Vakcináció: “aki mégis nyomni akarja a kretént, megteheti tág határig, bár jobb lenne, ha nem tenné”

Amint az idő halad a vakcinákkal kapcsolatban jelennek meg újabb hírek és az egyes nemzeti oltási kampányok sem mentesek a zűröktől. Egyfelől vannak a tudományos tények, mint pl. az, hogy az AstraZeneca oltás második adagja után hatásosabb a védettség, ha ezt az első dózis után 12 héttel adják be, mintha korábban tennék. Ez a tudományos tény nem teljesen van összhangban a legújabb hazai oltási politikával – írta Dobson Szabolcs, a Koronavírus Vakcináció közösségi oldalon.

Hirdetés

A WHO-jelentés, amitől nem hangos a kormány-média

Ahogy arról tegnap mi is beszámoltunk, a WHO jelentést adott ki a kínai Sinopharm vakcinával kapcsolatban:

“Már előre hallom a kormány-megszólalókat, akik azt bizonygatták, hogy a WHO mennyi mindenben tévedett, -és egyáltalán: mi az a WHO?- meg, hogy valaki hallott már olyat, hogy a a világszervezet egy alkalmazottja találkozott Soros Györggyel és legfőképp a ballib magyar ellenzék is fúrta szegény kis kínai “szurit”. Ezzel szemben a hazai “hozzánemértők” kinyilatkoztatták, hogy ez a legtutibb cucc és csak ezzel oltakoznak. Akinél meg hatástalan -ha egyáltalán van ilyen- az egyértelműen gyurcsányista hazaáruló.

Ha ennek ellenére kíváncsi, olvassa a WHO értékelését!

Miközben Magyarország az időseket oltotta főként a Sinopharm kínai vakcinával, az Egészségügyi Világszervezet friss elemzése figyelmeztető jelként értékelhető. Főképp arról nincsenek meggyőződve, hogy

az idősek és társbetegségben szenvedők esetében jó védelem alakulna ki az oltással.”

Dobson Szabolcs így folytatja bejegyzését:

“Tegnap referáltam a WHO értékelő vizsgálatának eredményeit a feléjük benyújtott – zömében publikálatlan – Sinopharm dokumentációkról, amelyben megállapítják, hogy ezen vakcina hatásosságának és biztonságosságának bizonyítottsága 60 év felettieknél csekély. Vagyis,

a kínai cég ezt a korosztályt nem fedte le úgy, mint a nyugati cégek a saját oltásaikkal, bár mindannyian emlékszünk az AstraZeneca első hányattatásaira, amelynek során egyes EU tagállamok szembementek az EMA döntésével és úgy ítélték meg, hogy ez a vakcina nem igazolt kellőképpen időseknél.

Aztán láttuk az AstraZeeca vakcina vérrög vesszőfutását,

amely rendkívül aránytalan volt és súlyos butaságokba torkollott, lásd nálunk az Aspirin Protect felvásárlási lázat és a második oltásoktól való averziót. Németországban pedig a klinikai bizonyítékokkal nem rendelkező vegyes oltási sort kezdték alkalmazni, azaz az első AstraZeneca oltás után 12 héttel Pfizer-t. Ha Angliát vesszük, ott már akkor elkezdték a nagy időtáv alkalmazását a két oltás között, amikor erről még nem volt egyértelmű bizonyíték.

Tehát láthatjuk, hogy nemcsak nálunk, máshol is a gyógyszer-engedélyezés normál menetébe beleszól az állami járványkezelés,

ami vagy jól van megszervezve, megfelelő szakmai és emberi erőforrásokkal, vagy kevésbé. Azonban a fentihez hasonló témák kommentjeiben nem ritkán látom, hogy

sokan a magyar belpolitika körzőjével-vonalzójával kívánnak véleményt alkotni tudományos kérdésekről, mindenbe belevetítve a politikát és ideológiai meggyőződésüket.

A magyar kormány ellenségének tekintik már azokat is, akik csupán a tudományos tényekre-állapotokra hívják fel a figyelmet.

Persze fordítva is igaz, a patológiás kormányellenesség mindenbe belevetíti az alkalmatlanságot és a bűnös szándékot.

Párszor a történelemben átéltük már, hogy milyen az,

amikor adott politikai vezetések és a híveik elhiszik, hogy parancsolni képesek még a természeti törvényeknek is, ha meg mégsem, akkor mindent meg lehet magyarázni. Minden politikai irányzatban megvan erre a hajlam és ez generációról generációra újratermelődik.

Meg tudjuk érteni, miért meneteltek lelkes, hívő tömegek vörös meg horogkeresztes zászlók alatt.

Azonban a valóságnak szokott lenni egy végső fala, amely nem gumiból van.

Ami ezt az oldalt illeti, itt továbbra is megjelennek a COVID-19 téma és az oltások legfontosabb új információi és

abszolúte nem érdekel, hogy ezek alátámasztják-e a kormány álláspontját, vagy ellentétesek azzal. Mert ez szolgálja az egyszerű emberek életét és egészségét, és ez az oldal az övék, a Tiétek.

Aki meg mégis nyomni akarja a kretént, megteheti tág határig, bár jobb lenne, ha nem tenné.”

Fontos!

Szükség esetén használja az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) mellékhatás bejelentő felületeit, Van külön felület vakcinákra és külön egyéb gyógyszerekre ezen a linken!

 

vakcina

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.