Kiemelt hírekKoronavírus

Magyarországi blamázs, vagy téved a WHO Sinopharm-értékelése? – Egy biztos: nem lesz tőle boldog, akibe azt szúrták!

Sinopharm

Már előre hallom a kormány-megszólalókat, akik azt bizonygatták, hogy a WHO mennyi mindenben tévedett, -és egyáltalán: mi az a WHO?- meg, hogy valaki hallott már olyat, hogy a a világszervezet egy alkalmazottja találkozott Soros Györggyel és legfőképp a ballib magyar ellenzék is fúrta szegény kis kínai “szurit”. Ezzel szemben a hazai “hozzánemértők” kinyilatkoztatták, hogy ez a legtutibb cucc és csak ezzel oltakoznak. Akinél meg hatástalan -ha egyáltalán van ilyen- az egyértelműen gyurcsányista hazaáruló.

Ha ennek ellenére kíváncsi, olvassa a WHO értékelését!

Miközben Magyarország az időseket oltotta főként a Sinopharm kínai vakcinával, az Egészségügyi Világszervezet friss elemzése figyelmeztető jelként értékelhető. Főképp arról nincsenek meggyőződve, hogy

az idősek és társbetegségben szenvedők esetében jó védelem alakulna ki az oltással.

Dobson Szabolcs gyógyszerész-engedélyezési szakértő, a Pécsi Tudományegyetem címzetes egyetemi docensének összegzése alapján a WHO az alábbi következtetéseket vonta le a Sinopharm vakcina értékelése után:

Sinopharm vakcina: magyarországi blamázs vagy téved a WHO, abban, hogy éppen nem időseknél kellett volna felhasználni, hanem majd a 18-59 éves korosztályban?

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) értékelése a Sinopharm vakcináról, összevetve annak magyarországi alkalmazásával. Magyarországon a Sinopharm vakcina második adagját tekintve a korcsoportok átoltottsága az alábbi:

15,8% a 60-69 évesek, 26,5% a 70-79 évesek és 10,8%a 80+ évesek körében.

Ehhez képest a WHO az alábbi következtetéseket vonta le a Sinopharm vakcina értékelése után:

 • Mi (mármint a a WHO) nagyon bizonyosak vagyunk abban, hogy a BBIBP-CorV (azaz Sinopharm) vakcina hatásos a PCR-teszttel igazolt COVID-19 megelőzésében (18-59 éves) felnőtteknél.
 • Közepesen vagyunk bizonyosak abban, hogy a súlyos mellékhatások kockázata a BBIBP-CorV vakcina egy vagy két oltása után (18-59 éves) felnőtteknél alacsony
 • Alacsony mértékben vagyunk bizonyosak a bizonyíték minőségében abban a tekintetben, hogy a BBIBP-CorV oltás 2 dózisa hatásos (60 év feletti) idősebb felnőtteknél
 • Nagyon alacsony mértékben vagyunk bizonyosak a bizonyíték minőségében abban a tekintetben, hogy a súlyos mellékhatások kockázata a BBIBP-CorV vakcina egy vagy két oltása után (60 év feletti) idősebb felnőtteknél alacsony
 • Nagyon alacsony mértékben vagyunk bizonyosak a bizonyíték minőségében abban a tekintetben, hogy a BBIBP-CorV vakcina 2 adagja hatásos a PCR-teszttel igazolt COVID-19 megelőzésében társbetegségekben szenvedőknél vagy olyanoknál, akiknek az egészségi állapota fokozza a súlyos COVID-19 kialakulását, amint az a klinikai vizsgálatban szerepelt.
 • Nagyon alacsony mértékben vagyunk bizonyosak a bizonyíték minőségében abban a tekintetben, hogy a súlyos mellékhatások kockázata a BBIBP-CorV vakcina egy vagy két oltása után alacsony társbetegségben szenvedőknél vagy olyanoknál, akiknek az egészségi állapota fokozza a súlyos COVID-19 kialakulását

A WHO szerint jelenleg adathiány van a Sinopharm vakcinánál az alábbi területeken:

 • a COVID-19 súlyos formája elleni védelem.
 • a védettség időtartama, az emlékeztető oltások szükségessége és a vakcinával összefüggő fokozott betegség (VAED) jövőbeli kockázata.
 • a kiemelten kockázatosnak tekintett vírus variánsok elleni védőhatás.
 • várandósságban való biztonságosság.
 • idősekben, társbetegségekben és egyéb alcsoportokban mutatott biztonságosság és klinikai védelem.
 • a forgalomba hozatal utáni biztonságossági megfigyelés során észlelt ritka mellékhatások észlelése és értékelése.

A részletes adatokat lásd az eredeti dokumentumban.

A WHO szerint jelenleg adathiány van a Sinopharm vakcinánál az alábbi területeken:

 • a COVID-19 súlyos formája elleni védelem;
 • a védettség időtartama, az emlékeztető oltások szükségessége és a vakcinával összefüggő fokozott betegség (VAED) jövőbeli kockázata;
 • a kiemelten kockázatosnak tekintett vírus variánsok elleni védőhatás;
 • várandósságban való biztonságosság;
 • idősekben, társbetegségekben és egyéb alcsoportokban mutatott biztonságosság és klinikai védelem;
 • a forgalomba hozatal utáni biztonságossági megfigyelés során észlelt ritka mellékhatások észlelése és értékelése.

A leglényegesebb kérdésre nem találtam választ a WHO-jelentésben:

mit tegyen az, aki felvette az oltást, mérhetően hatástalannak bizonyult és mégis szeretné túlélni, hogy bedőlt a kormánypropagandának?

 • Kaphat-e bizonyítottan hatásos vakcinát?
 • Ha igen, melyiket, mikor, kitől? Ha nem, akkor….?

Várom az operatív törzs kinyilatkoztatását ebben az ügyben olyan gyorsasággal és határozottsággal, amilyennek rábeszélte az embereket a kínai vakcinára. Nem mellékesen azoknak a dilettánsoknak -Szijjártó, Orbán, Kovács, stb.- a lemondólevelét is, akik ugyan ezzel nem tesznek megbocsáthatót, de hátha elveszi a kedvét a követőiknek, hogy emberéletekkel játszanak.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Önnek mi a véleménye? Kérjük, írja meg az info@varosikurir.hu címre, hogy közreadhassuk!

 

who

About Author

Comments (2)

 1. Kovács Judit

  Úgy gondolom, hogy mivel az adathiányosságok miatt van ilyen véleménnyel a WHO egyenlőre nem kéne egyből negatív dolgokat hangoztatni. Így is szegény emberek félelemben vannak bármelyik vakcina miatt. Mivel mind új és eddig nem alkalmazott. Pánik keltés helyett a megoldásra lenne szükség. És bízzuk a szakemberekre ezt.

 2. Zalányi Lukrécia

  “A kínai halált okoz, lebénít stb.” ez nyilván nem történt meg. A “kínai csak 50 %-os védettséget ad” és így tovább. Most megint bedobtak egy gumicsontot, ami még nem bizonyított, viszont a cím elég hatásvadász. Én a kínait kaptam, már 28 nap elmúlt a másodiik után és eddig kiállta a Próbát. És IGEN, BOLDOG vagyok😃

Szólj hozzá!