Demszky Gábor: Aki most Márki-Zay beszédén duzzog vagy nyilvánosan kesereg az a múltra szavaz

Márki-Zay a szombat esti tüntetésen elmondott kitűnő beszédében kimondott egy sokak által osztott véleményt.

Kedves DK-s barátaim!

Ezzel a kritikával magára húzta elkeseredett dühötöket és haragotokat. Megértlek benneteket. Rengeteg munkátok van abban, hogy a DK átlépve az öt százalékos küszöböt bejutott a Parlamentbe. Ezért csak tisztelet és megbecsülés jár. A DK programja Európa-barát, demokratikus és végiggondolt. Ti pedig joggal hisztek abban, hogy meg is lehet és meg is lehet valósítani. Számomra roppant rokonszenves az elszántságotok és az az elvitathatatlan lendület, amellyel a rendszerváltásért dolgoztok/dogoztatok.

Ám most, arra kérlek benneteket, hogy ne vegyétek fel a kesztyűt!

Ha el akarjuk érni azt, amit a társadalom többsége akar, akkor nem Márki-Zayban kell keresnünk az ellenséget. Más utat kell választanuk, mert ezzel csak a maffiarendszert kiépítő OV malmára hajtjuk a nehézvizet. A választás világossá tette, hogy megosztott, pártocskákra szakadt az ellenzék soha nem fogja elsöpörni a rezsimet.

Új politikai formációra, például a demokratikus pártok ernyőszervezetére lesz szükség.
Az LMP ezekben a napokban épp nyilvános harakirit követ el. Még nem ismerte fel, hogy soha többè nem fogja lemosni magáról annak a politikai értelemben vett bűnnek az ódiumát, hogy lehetővé tette Orbán 2/3-os győzelmét. Ezek után történt, ami történt és némi példátlan kézitusa után, elhagyta őket Hadházy, akit oly sokra tartok, hogy az utolsó szombaton kampányoltam is érte.

Horváth Aladárral és négy Nyomtass te is! szamizdatos aktivistával Szekszárd roma telepén töltöttem a délutánt, oly lepusztult környezetben, ami az egész város szégyenére válik és azt hiszem, jól gondolom hogy sem oda, sem más roma telepre sokatok be sem lépne/lépett. (Ami nem baj és végül is nekem ez a szakmám.)

Az LMP bizonyára a történelem szemétdombjára fog kerülni.

Az Együtt már hősi halált halt, nem tud felállni, köszönet a munkájáért. Remélem, ti azok között lesztek, akik Főnix madárként születtek újra. Én magam minden erőmmel azon leszek, hogy mi együtt olyan új formációt hozzunk létre, amely legyőzi az állampártot az előttünk álló, általam főpróbának tekintett Európai Parlamenti választáson. Nekünk, liberális, konzervatív, baloldali és újbaloldali demokratáknak ez most a feladatunk.

Ehhez pedig egyebek mellett média kell.

A sokak által eleinte megmosolygott Nyomtass te is! a választás előtti héten közel félmillió példányban került az utcára ingyenes ellenzéki, “szamizdat” hetilapként.
Ismertségben már vetekszik bármelyik ellenzékinek nevezett hetilappal. A Medián egy héttel a választás előtt betette az országos, közvéleményt mérő panelbe és felmérte a lap ismertségét. Nos, országosan a megkérdezettek 10 százaléka, a vidékieknek pedig 14 százaléka ismerte a Nyomtass te is! négyoldalast .

Kedves Demokraták, újak és régiek, fiatalok és tapasztaltabbak, gyertek most elő pártjaitok ismert melegéből és segítsetek országos médiát és Európai Néppártot alapítani a demokratikus Magyarországért. Aki most Márki-Zay beszédén duzzog vagy nyilvánosan kesereg az a múltra szavaz.

Demszky Gábor, Budapest volt főpolgármestere,
korábban az AB szamizdat kiadó munkatársa,
jelenleg szociológus és csak viccből teszi hozzá,
hogy ismét, már sokadjára “listázott” közellenség

Tüntetés újratöltve – A szombati tüntetés programja

“Az Astoriáig értünk” – drónfelvétel a szombati 2.0-ról!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük