Dennis Rodmant eltanácsolták Szingapúrból

Sokszor emeltünk szót az ellen, hogy a politika beleszóljon a sport ügyeibe, ugyanis abból rendszerint semmi jó nem szokott kisülni, de ennél nagyobb szamárságok már csak akkor történnek, amikor a sport szól bele a politika ügyeibe: most például Dennis Rodman visszavonult kosárlabda-sztárt kellett eltanácsolni Szingapúrból.

Mondjuk az tény, hogy Rodman 2013 óta ötször járt Észak-Koreában, a legutóbb egy évvel ezelőtt, nagyon kedvelheti a neki kijáró, különleges vendégszeretetet, de ettől még nem lett világpolitikai tényező, így nem kis megrökönyödést keltett, mikor bejelentette: részt kíván venni Donald Trump és Kim Dzsongun keddi csúcstalálkozóján. Eddig nem volt arról tudomásunk, hogy a két elnök kosarazni is fog, de ki tudja ezek után?

Hanem Washington kissé idegenkedve vett tudomást a kéretlen segítségről

Az egész azzal kezdődött, hogy Dennis Rodman ügynöke, Darren Prince szerdán a CNN hírtelevíziónak azt nyilatkozta: a sportoló fontolgatja, hogy elmenjen Szingapúrba a június 12-én tartandó csúcstalálkozóra. Az amerikai külügyminisztérium rögtön leszögezte: Rodman nem képviseli az amerikai kormányt. A Fehér Ház csütörtökön bejelentette, hogy az amerikai elnök nem akar találkozni a volt kosárlabda-sztárral a szingapúri csúcstalálkozó keretében.

„Nagyszerű volt a pályán, de azt hiszem, az a legjobb, ha a tárgyalásokat azokra hagyjuk, akik ebben a legjobbak, és Trump elnök a legjobb” – mondta Hogan Gidley, a Fehér Ház helyettes szóvivője a Fox televízióban. „Arra számítunk, hogy Donald Trump és Kim Dzsongun nagyszerű tárgyalásokat folytat majd Dennis Rodman nélkül is” – közölték.

A történtek után Rodman azt nyilatkozta: „nem az a célja, hogy neki köszönjék meg az amerikai–koreai találkozót.”

Hát, ezt speciel eltalálta.

Nem is fogják.

Dennis, Dennis, ez nem a te játékod…

Szele Tamás

Sport Mindig

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük