Dilis egy időjárás! A héten 20 fok is lehet!

A múlt hetünket az esős, szürke, borongós napok jellemezték, erre a hétre viszont visszatérni látszik a napsütés és akár a 20 fok is!

Mi van itt, kérem?

Hétfőn a Dunántúlon, és az északkeleti határszélen változóan felhős-napos időben, délután elvétve előfordulhat futó zápor. Az ország többi részén nagyrészt derült, vagy gyengén felhős lesz az ég, csapadék nem valószínű. Gyenge, mérsékelt légmozgásra lehet számítani. Éjszaka nyugodt időre van kilátás, foltokban köd képződhet.

A hőmérséklet jellemző átlaga (oC):

  • hétfő reggel 1 – 6,
  • hétfő délután északon 12, délen 15,
  • kedd reggel 3 – 6 fok körül alakul.
idojaras
illusztráció: eumet.hu

Várható folytatás….

Kedden túlnyomóan napos, szerdán erősen fátyolfelhős, szűrt napsütéses, jelentősen enyhülő időre van kilátás, főként a Dunántúlon élénkülő délies széllel. Csapadék nem várható. Keleten, illetve a szélvédett területeken hajnalonként ködfoltok alakulhatnak ki, amik a reggeli, délelőtti órák folyamán előreláthatólag eltűnnek.

Csütörtökön északon még felhős, délen napos, kellemes idő valószínű, csapadék nem hullik.

Helyenként a 20 fokot is elérheti a hőmérséklet.

Pénteken, szombaton erősen felhős, borongós idő a legvalószínűbb, de enyhe marad az idő, a légmozgás pedig mérsékeltnek ígérkezik. Említést érdemlő csapadék nem várható.

Biometeorológia

Fronthatás nem várható. Az ország nagy részén, elsősorban az Alföldön tartósan napos idő lesz. A frontra érzékenyeknél megszűnnek a korábbi, hidegfront hatására kialakult egészségügyi tünetek.

Azonban ha nem ezt tapasztalják, forduljanak orvoshoz, mert lehet, hogy a betegség hátterében nem az időjárás áll.

Esernyőt nem kell magunkkal vinni. Kissé ugyan emelkedik a hőmérséklet, de rétegesen öltözködjünk, mert azért még hűvös lesz. Különösen reggel az Északi-középhegység völgyeiben fagyhat is.

Forrás

lapzsemle

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük