BanánköztársaságGyorshír

Díszdoktor közpénztolvaj

matolcsy

Az egykor szebb napokat látott Debreceni Egyetem vezetése újabb dicstelen, az intézmény maradék tekintélyét tovább romboló döntést hozott. Csütörtök délután az egyetem doktori és habilitációs tanácsa úgy döntött, hogy Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke, az intézmény díszdoktora legyen. 

Matolcsy, a díszdoki

Tiszteletreméltó társaságba került, Mocsai Lajos és Putyin mellé. Úgy látszik a doktori címet Debrecenben pofára adják, a NER elvárásainak megfelelően. Mondhatni, bárki lehet a az egyetem díszdoktora, teljesítménytől függetlenül, ha az valamiféle előnyökkel kecsegtet az intézmény vezetésének.

Már Mocsainál kiborult a bili, az orosz elnök számára adományozott cím pedig még nagyobb botrányt váltott ki. Mindez nem zavarta a nemzeti együttműködés orbáni rendjébe jól beilleszkedő egyetemi vezetést, nem foglalkoztatja őket, a díszdoktori cím értékének devalválása sem.

Matolcsy ” doctor honoris causa” címre való felterjesztése

az intézmény gazdaságtudományi karától érkezett. Az indoklás már önmagában “benyalt” Orbán jobbkezének, feldicsőítve az unortodoxnak nevezett gazdaságpolitikát. Mintha egy Fidesz kampányanyagot olvasnánk, úgy hemzsegnek benne a dicsérő mondatok. Megemlíti az egymillió új munkahelyet –érdekes a tisztelt felterjesztők a közmunka programra nem tértek ki–, mint amely már meg is valósult. Kitértek a fogalmazvány készítői arra is, hogy a díszdoktori cím adományozásával, az egyetem komoly támogatót találhat Matolcsyban. Vajon mire is gondolhattak?

Az indoklásból méltatlanul hiányzik, Matolcsy elhíresült elmélete a magyarság ázsiai származásáról

Egy hódmezővásárhelyi fórumon akkor még miniszterként Matolcsy ezt mondta:

“Mi büszkék vagyunk, hogy Ázsiából jöttünk. Kisgyermekeink fenekén 100 -ból 30 esetben hat hétig kis, piros pont van, mint a japán kisgyermekek fenekén.”

Hozzátette, hogy ezt japán tudósok mondták neki. Ez a nevezetes elmélet már önmagában méltóvá teszi, hogy a cívis város egyeteme büszke címének a tulajdonosa legyen.

Furcsa módon az sem szerepelt a felterjesztésben, hogy pár napja a Kúria kimondta – idézem Bárándy Gergelyt –

“Felülvizsgálaton is győztünk! A Kúria szerint is jogosan mondta Dr. Bárándy Gergely Matolcsy Györgyről, hogy lop.”

Hétköznapi nyelvre fordítva ez azt jelenti, hogy Matolcsynak jogerős papírja van arról,hogy közpénz tapad a kezéhez.

A tanács annyira komolyan vette a döntést,

hogy össze sem ültek, vigyázva arra, nehogy az esetleges ellenzők érvei meg tudják győzni a Fidesz felé elkötelezett tagokat. A testület 20 tagja írásban kapta meg az előterjesztést, a szavazólapot mindössze 11 fő küldte vissza Közülük, nyolcan támogatták a cím adományozását, hárman nemmel szavaztak. Vagyis a 20 főből, nyolcan tartották érdemesnek az elismerésre a piros pöttyös fenekek szakértőjét. Büszke lehet az egyetem magára.

Megítéltetett, a díszdoktori cím értékének a devalválása Debrecenben tovább folytatódik

A nagy tekintélyű egyetemi vezetés illő alázattal keresi már hosszú ideje a megfelelő hátsót, tudván ez az előrejutás, az érvényesülés záloga a NER világában. A rossz nyelvek szerint a jelenlegi rektor is Kósa Lajos köpönyegéből bújt elő, azóta is hálás az egykori városvezetőnek. Az egyetem is részese annak a hűbéri rendszernek, amely Debrecenben is tökéletesen működik, Érdemes megnézni, hogy az intézmény nagyberuházásainak zömét milyen érdekeltségi körbe tartozó cégek nyerték el. De itt ez így van rendjén, a Fidesz helyi helytartói teszik a dolgukat.

Talán még eljön egy olyan világ a szabadság egykori őrvárosában is, amikor nem a szervilizmus lesz az életben maradáshoz a legfőbb szabály. Szégyen, hogy a debreceni városvezetés egy ilyen légkörben szájára meri venni Kossuth Lajos nevét……nehogy már Kósa Lajos és haverjai játsszák el a nagy demokratát a cívis városban!

És Kósa?

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Csodálkozom azon, hogy az egyetem mélyen /nagyon mélyen/ tisztelt vezetőinek még nem jutott eszébe, hogy Kósa Lajosnak, a forint egykori bedöntőjének is doktori címet adományozzon. Hogy nincs diplomája? Az Ecseri piacon megveheti, 20 százalék felárral megszámolva. Vagy kaparnak egyet számára a mama disznai. Ezen már csak nem múlhat.

About Author

Szólj hozzá!