DK: a kabinet a gyermeküket ápoló szülőkkel is trükközni akar

A Demokratikus Koalíció (DK) továbbra is azt követeli, hogy nyilvánítsák foglalkoztatási jogviszonynak az otthonápolást – mondta a párt alelnöke.

Méltatlan pontrendszer

Varju László keddi, budapesti sajtótájékoztatóján indoklásként azt mondta, hogy amennyiben foglalkoztatási jogviszonynak nyilvánítják az otthonápolást, akkor nem lehet különbséget tenni a beteg gyerek és a beteg házastárs között, és nem lehet elvenni a juttatásokat „méltatlan pontrendszerekkel”.

A politikus hangsúlyozta, hogy az otthonápolásról szóló törvény alapján jelenleg a gyermeküket ápoló szülők kapnak érdemi támogatást. Ez azt jelenti, hogy az ötvenezer, az otthonápolásban érintett családból a kormány kiválasztott 17 ezret, a többieket pedig magukra hagyta – fogalmazott.

Varju László közölte, hogy a kabinet azóta már a gyermeküket ápoló szülőkkel is „trükközni akar”, ezért kitalált egy olyan szabályrendszert, ami minősíti a rászorulókat. Ez azt jelenti, hogy csökkenteni akarják a gyermekek otthongondozási díját (gyod) – ismertette véleményét.

(Forrás: MTI)

Kapcsolódó

Akikre tesz a kormány – úgy ad, hogy közben elvesz…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük