Az Elios-ügyben máig nem kattant a bilincs sem a miniszterelnök vejének csuklóján, sem másén, holott az EU Csalás Elleni Hivatala komplett nyomozati anyagokat adott át a volt fideszes képviselő, Polt Péter vezette Legfőbb Ügyészségnek.

A magyar népet kétszer is meglopták

Erre még az Európai Parlament Költségvetési Ellenőrzési Bizottságának elnöke is azt nyilatkozta, hogy a történtek kétségbe vonják a magyar szervek eljárásának pártatlanságát és átláthatóságát. Ezek után a kormány nem is tett több kísérletet arra, hogy lehívja a korrupciógyanú miatt visszatartott EU-s pénzeket, így a magyar népet kétszer is meglopták: egyszer amikor elvesztettük ezt az uniós pénzt és egyszer, amikor saját zsebből, magyar közpénzből fizették ki a miniszterelnök vejét – írja Niedermüller Péter EP-képviselő.

A DK alelnöke – a bizottság tagjaként – közleményben tájékoztatta a nyilvánosságot: az Európai Parlament Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottsága az OLAF-hoz fordul, hogy adják ki a teljes OLAF-jelentést.

Orbán veje a zsebünkből lett milliárdos

A Demokratikus Koalíció szerint ha valamit a magyar népnek valóban joga van tudni, akkor az az, hogy milyen szervezett csalásokkal és korrupcióval lehetett milliárdos a miniszterelnök vejéből, és hogy mit mondott a nyomozati anyagokra a fideszes ügyészség. Látni akarjuk a teljes jelentést és meg akarjuk mutatni minden európai magyarnak, akinek a zsebéből Orbán veje lett milliárdos.

Kapcsolódó

Bocsi, elkevertük! – Nem találja az ügyészség Jávor Benedek Elios-ügyben tett feljelentését

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét