Tegnap újabb mélységbe jutott a fideszes embertelenség, amikor a kormánypárti képviselők az Országgyűlés költségvetési bizottságában leszavazták azt az ellenzéki javaslatot, hogy minden SMA-betegnek fizessék ki a gyógyulását.

Az állam lemondott a 6 éves Noémiről – ám a hétköznapi emberek nem!

Az ország pár hete ismerte meg Noémit, azt az izomsorvadásban szenvedő 6 éves kislányt, aki most csak közadakozásból juthat gyógyszerhez, mert a kormány róla is lemondott. Nincs egyedül, az állam csak minden harmadik izomsorvadásos beteg kezelését támogatja, de közadakozásból nem fogunk tudni mindenkinek segíteni.

A Demokratikus Koalíció azt követeli, hogy a teljes Országgyűlés szavazzon az izomsorvadásos betegek gyógyításáról! A kormánypárti képviselők ne sunnyogjanak a bizottságban, hanem vállalják mindannyian arccal és névvel, hogy nem adnak pénzt az izomsorvadásos betegek megmentésére! – írta Dobrev Klára, a DK listavezető EP-képviselőjelöltje.

Esélyt adni az életre

Az SMA – bár a kezelése több tízmillió forintba kerülhet – évente mindössze 120 embert érint. A költségvetésnek nem szabadna, hogy gondot jelentsen a megmentésük. Azt akarjuk, hogy szavazzon minden képviselő plenáris ülésen a javaslatról! Lássuk, hány kormánypárti képviselő szavazza le, hogy esélyt adjunk 120 európai magyarnak az életre. Lássuk, hányan vesztették el közülük emberi mivoltuk legapróbb maradékát is.

Kapcsolódó

Az egészségügyre költött minden száz forintból harminchárom közvetlenül magánforrásból érkezik

 

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét