Dobrev Klára: Honnan tudnák, hogy a kormányfő nem Európa erős embere, hanem móresre tanított bajkeverő….?

Többgyermekes családanyaként dilettánsnak tartja a kormány családtámogatási programját, és ha bejut az Európai Parlamentbe, megszavazná a hetes cikkelyt Dobrev Klára. A Demokratikus Koalíció EP listavezetője a Magyar Hangnak adott interjút.

“….úgy keltem fel, ide nekem az oroszlánt is….”

Elmondta, régóta politizál. Járta az országot, és magyarázta, hogy milyen Magyarországban hisz. Amikor megtámadták, felvette a kesztyűt, és megvédte magát:

“Évek óta benne volt a levegőben, hogy még ennél is aktívabb szerepet vállaljak a Demokratikus Koalíció politikájának alakításában, képviseletében. Folyamatosan kérdezgettek a baloldal politikusai, szimpatizánsai, miért nem lépek előre, de sokáig úgy véltem, amit csinálok, az éppen elég a magyar közéletben. Ám amikor a tavalyi, újabb kétharmados fideszes győzelem másnapján felébredtem, belém nyilallt, mekkora pofont kapott a demokratikus Magyarország. Akkor úgy keltem fel, ide nekem az oroszlánt is.”

“Egy pártnak az a jó, ha minél több politikusa ismert…”

Férjéről elmondta, ő egy karakteres politikus, és ebből adódóan van, aki szereti, van, aki pedig nem. De a világot a karakteres politikusok alakítják, változtatják meg:

“Egy pártnak az a jó, ha minél több politikusa ismert, minél színesebb, sokrétűbb, annál több embert tud megszólítani. Ma nehezen jönnek új emberek a politikába. Talán azért is, mert olyan diktatórikus világot élünk, ahol a hatalom számára minden megengedett a rendőrségen és a bíróságon át egészen a titkosszolgálatok felhasználásáig a politikai ellenfeleik kel szemben. Bibó István mondta, hogy az a demokrata, aki nem fél azoktól a veszedelmektől, melyek azáltal válnak valódivá, hogy félünk tőlük.”

Dobrev Klára: Tisztelt Fideszes Képviselőnők!

Hangsúlyozta, a DK jól szervezett, egységes párt. Sok munka van benne. Megalakulása óta ugyanazon célok mentén haladnak, nincsenek ebben az útban cikcakkok, szemben a Fidesszel, ahol egyszer szeretik Nyugat-Európát, és utálják az oroszokat, utána ez pont fordítva igaz:

“Egyszer tapsolnak a közös európai határvédelemnek, utána tiltakoznak ellene. A DK politikai elvszerűsége, amit a kezdetektől fogva követ, a garanciája annak, hogy stabil a táborunk, amely követi a közösen kialakított irányvonalat. A Fidesz-tábor ebből a szempontból teljesen más, hiszen napokig lehetne sorolni, miben változtatta meg Orbán Viktor a véleményét az elmúlt három évtizedben, és tábora ennek ellenére hűségesen követte.”

“Engem két dolog töltene el büszkeséggel….”

Kiemelte, nem véletlenül az a DK szlogenje, hogy Orbánnal nincs alku, mint a lehető legelkötelezettebb ellenzéki párt, soha semmilyen módon nem kötöttek alkut a kormánypártokkal:

“Engem két dolog töltene el büszkeséggel: ha a DK nagyon jól szerepelne, és a Fidesz kisebbségbe szorulna. Nekem egyetlen feladatom van az elkövetkezendő hetekben: az, hogy minél több szavazót a DK európai politikája mellé állítsak. Ugyanakkor végig odafigyelek arra, hogy a munkámmal egyben azt is segítsem, hogy a teljes ellenzéki oldal jól szerepeljen május végén. “

Dobrev Klára: Én még úgy tanultam, hogy a lopás, bűnpártolás nincsenek benne a Bibliában, a tolvajok üldözése viszont igen

Az egyik, ha nem a legfontosabb feladatuk az lesz a kampányban, hogy az embereknek elmondják, Orbán Viktor hazudik akkor, amikor a belpolitikát, és az európai ügyeket különválasztja egymástól:

“Ugyanis mindenkinek meg kell értenie azt, hogy a DK egyik fő törekvése, az Európai Egyesült Államok létrehozása egyben egy jóval erősebb Magyarországot is jelent. Amikor annak idején beléptünk az EU-ba, akkor arról is döntést hoztunk, hogy az életünk jelentős részét közösen fogjuk megszervezni. Nincs olyan, hogy mi vagy ti, nincs olyan, hogy mi, magyarok és ők Brüsszelben.”

“A gyermekek nem akkor fognak megszületni, ha eladósítjuk a szülőket…”

Kitért arra is, hogy a Fidesz családtámogatási koncepciója teljes kudarc. Idén januárban minden idők egyik legkevesebb gyermeke született Magyarországon:

“A gyermekek nem akkor fognak megszületni, ha eladósítjuk a szülőket, hanem akkor, ha azt látják, hogy biztonságban lehet felnevelni őket. Először a már megszületett gyermekekről kell gondoskodni. Remény kell, kiszámítható jövő, jó egészségügy, korszerű oktatás. Ez a jó családpolitika, nem az autóvásárlási-kedvezmény. Jelenleg minden kedvezménnyel együtt a gyermekeket nevelő családok talán tíz százaléka tud élni a bevezetett támogatásokkal, ráadásul ők is a jobb módúak közül kerülnek ki.”

Dobrev Klára: Európa köszöni szépen, jól van. Csak egyre inkább nélkülünk…..

“Honnan tudnák, hogy a kormányfő nem Európa erős embere, hanem móresre tanított bajkeverő…”

A DK listavezető hangoztatta, nem lát a jövőbe. De érti, hogy a mindent elárasztó kormánypropaganda működik. Nem lehet elbújni előle:

“Honnan tudnák a választók, hogy már régóta nincs menekültválság, ha mindennap ezt hallják a Fidesz médiájából? Honnan tudnák, hogy a kormányfő nem Európa erős embere, hanem móresre tanított bajkeverő, ha azt hallják, hogy győzött a Fidesz, amikor felfüggesztették néppárti tagságát, és ezzel elvesztette erejének maradék részét? A népet lehet bolondítani, de a történelmet nem. Orbán a történelem nagy vesztese lesz. Sajnos mi fizetjük a számla nagyobbik részét.”

/ Az interjú teljes szövege a Magyar Hang 2019/14. számában jelent meg, 2019. április 5-én. A szemlét bl készítette. /

Érti már? Dobrev Klárának bolgár az apja: tehát Gyurcsányék a Balkánon otthonosan mozognak…..

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük