Donald Trump szaftos nőügyétől hangos az amerikai sajtó – közpénzből fizetett a szexért?

Donald Trump amerikai elnök korábbi ügyvédje, Michael Cohen rögzítette azt a telefonbeszélgetést, amelyben  az akkor még csak elnökjelölt üzletember egy Karen McDougal nevű volt Playboy-modellnek fizetendő összegről egyeztetett vele.

Az információt a The New York Times című lap közölte

internetes oldalán péntek délután, a hírt Rudy Giuliani, az elnök jelenlegi ügyvédje is megerősítette, hangsúlyozva, hogy Trump

“nem követett el törvényellenes cselekedetet”.

A rögzített rövid telefonbeszélgetésben, amely 2016 nyarán, két hónappal az elnökválasztás előtt zajlott le, az elnök jelölt azt mondta Michael Cohennek, hogy csekket írjon Karen McDougal nevére, hogy legyen dokumentum a kifizetésről.

fotó: art.com

A felvétel a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) birtokában van, az FBI ugyanis az ügyvéd üzleti ügyeinek vizsgálata keretében még áprilisban házkutatást tartott Michael Cohen irodájában és lakásában. A vizsgálat arra irányul, hogy vajon Donald Trump fizetett-e korábbi futó hölgyismerőseinek pénzt a hallgatásukért cserébe, és ha igen, akkor ezt a törvényt megsértve a kampányfinanszírozásra rendelkezésre álló összegekből fedezte-e.

A kifizetés egyébként soha nem történt meg.

Karen McDougal azt állította, hogy 2006-ban tíz hónapig tartó viszonya volt az elnökkel aki azonban ezt mindig cáfolta. A volt Playboy-modell többször is leszögezte: soha nem fogadott el pénzt a férfitól, sem viszonyuk idején, sem a választási kampány hónapjaiban.

2016-ban, napokkal az elnökválasztás előtt a The Wall Street Journal című lap írta meg, hogy a National Enquirer című tabloid 150 ezer dollárért vásárolta meg a McDougal-sztori közlési jogait, csak azért, hogy aztán fiókba süllyessze.

(forrás: MTI)

Trump szerint nincs senki, aki legyőzhetné őt

Tizenhét tagállam indít pert a Trump-kormány ellen a bevándorló családok szétszakítása miatt

Robert De Niro: Fuck Trump!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük