Donald Trump újraindul az elnökségért

Magyar idő szerint szerda hajnalban hivatalosan is bejelentette Donald Trump, hogy 2024-ben visszatérne a Fehér Házba, így ismét elindul az elnökségért. Floridai birtokán tartott kampánynyitó eseményén arról beszélt, hogy „újra újra naggyá tenné Amerikát”, miután Joe Biden „két év alatt nyomorba döntötte az országot”.

Újra elhozná az aranykort

A korábbi elnök kicsivel több mint egyórás beszéde magához képest visszafogott volt (de ettől függetlenül is hemzsegett a valótlanságoktól). Alig kalandozott el az előre megírt szövegtől, nem említette egy potenciális republikánus ellenfelét sem, és arról sem esett szó, hogy 2020-ban választási csalás történt volna. Trump azután jelentette be indulását, hogy pártja a várakozásaikon alul szerepelt a múltheti félidős választásokon, a Republikánus Párton belül pedig többen is a korábbi elnököt tették felelőssé a gyenge szereplés miatt, ami miatt nem lesz olyan egyszerű a republikánus jelöltség megszerzése, mint arra előzetesen számíthatott – írta a Telex.

Trump már hetek óta lebegtette, hogy elindul a 2024-es republikánus jelöltségért

A New York Times, a Daily Mail és az Axios újságírói is úgy értesültek, hogy egy nappal a november 8-i félidős választások előtt akarta volna bejelenteni az indulását, ugyanis azzal számolt, hogy a republikánusok nagyot nyernek majd a választáson, a babérokat pedig ő arathatja majd le, azonban a stábjának végül sikerült erről lebeszélnie őt. Az ominózus ohiói kampányeseményen egy nappal a választás előtt végül csak a mostani bejelentést lebegtette be.

A Mar-a-Lago nevű floridai birtokán tartott kampánynyitóján Trump arról próbálta meggyőzni a közönséget és a tévénézőket, hogy ő az, aki újra el tudja hozni az amerikaiaknak az aranykort – melyet már egyszer meg is tett, csak Biden és a demokraták lerombolták azt. Trump szerint

“…soha korábban nem volt olyan jó dolguk az amerikaiaknak, mint elnöksége alatt….”.

A korábbi elnök arról beszélt, hogy elnöksége alatt világbéke volt, és szárnyalt az amerikai gazdaság, míg Biden elnöksége alatt dúl a háború, a gazdaság pedig romokban. Trump szerint az Egyesült Államoknak jelenleg egy olyan elnöke van, aki „elalszik a konferenciákon”, és azon élcelődött, hogy Biden néha azt sem tudja, melyik országban van éppen, miután a jelenlegi elnök vasárnap összekeverte Kambodzsa és Kolumbia nevét..

Ha én lennék az elnök….

Trump kijelentette, hogy ha ő lenne az elnök, biztosan nem robbant volna ki az orosz-ukrán háború, és említést tett a Lengyelország területén néhány órával korábban becsapódó és két embert megölő rakétákról is, melyeket szerinte az oroszok lőttek ki. Arról beszélt, hogy Biden az atomháború küszöbére sodorta az országot.

A 2024-es republikánus jelöltségért Trumpnak várhatóan Ron DeSantis floridai kormányzóval kell majd megküzdenie. A korábbi elnöknek rossz hír, hogy míg az általa támogatott republikánus jelöltek országszerte alulteljesítettek a félidős választásokon, DeSantis és a többi republikánus jelölt nagyot nyert Floridában.