Donáth Anna: A meghallgatáson történtek európai szinten is kiborították a bilit

Hosszú szinte minden részletre és kérdésre kiterjedő interjút adott Donáth Anna a Momentum Európa parlamenti képviselője a hvg-nek. A beszélgetés egy fontos részletével ajánljuk a teljes interjút.

Kovács Zoltán semmit sem csinál saját kútfőből

A magyar kormány államtitkára által keltett botrányról amit azzal kavart, hogy kibeszélt a zárt ülésről, méghozzá arról aminek zárásához éppen az Orbán-kormány ragaszkodott , ezt mondja a képviselőnő:

 

Kovács Zoltán semmit nem csinál saját kútfőből, a fideszes rendszer nem így működik, de arra szerintem nem gondoltak, hogy most sokkal jobban kihúzzák a gyufát, mint bármely más lépésükkel. Magyar szemmel semmi meglepő nem volt a viselkedésében, de jó, hogy megtörtént, mert így végre nem csak a mi elmesélésünk alapján tudtuk megmutatni, hogyan működik a hergelés, a Soros-kártya kijátszása és a propaganda. Most túl messzire mentek, tagállamokat és biztosokat sorosoztak le, ez a retorika azonban kint nem működik.

Arra kérdésre, kontraproduktív volt-e Kovács Zoltán produkciója ez a sokat mondó  válasz érkezik:

Ezek után már biztosan nem fog leülni az ügy. Nagyon hálás vagyok a finn elnökségnek, mert nemcsak ígérte, hanem komolyan is vette a jogállamisági kérdést. A következő elnökség sem teheti meg, hogy fél évig ne foglalkozzon a kérdéssel csak azért, mert politikailag neccesnek érzi.

A meghallgatáson történtek európai szinten is kiborították a bilit, már azok is odafigyelnek a magyar kormányra, akiket eddig nem érdekelt.

Ne legyenek tabuk

A  LIBE bizottság további témáiról, programjáról  ezt mondja  Donáth Anna

 Rengeteg téma tartozik a LIBE-hez, ami Magyarországon még az ellenzéki oldalon is tabu, ilyen például a migráció. Otthon, ahogy kimondják a migráns szót, már nem is lehet a tartalomról beszélni. Nekünk éppen az a feladatunk, hogy kinyissunk a kormány számára kínos tabutémákat. Nem véletlenül hazaárulóznak minket folyamatosan, pedig pontosan az ellentétét csináljuk. Az én hazám érdeke, hogy ne legyenek tabuk, hogy lehessen végre a megoldásokról beszélni gyűlöletkeltés és uszítás helyett.

A teljes cikket ide kattintva olvashatja el.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük