Sorting by

×

drMáriás: Micimackó bevadul! – a háborúról gyerekeknek

Új festménnyel jelentkezett Máriás Béla, vagy művésznevén drMáriás. A magyar politikai élet szereplői gyakran ihletik meg a festőt. Megfestette már a Kánoncsinálókat, melyen mindenki rajta van, aki “számít”, de Soros György sem maradt ki a sorból, aki a Világ Gonosz Uraként megakadályozza a magyar labdarúgás, egészségügy, kortárs művészet és jóformán minden feltámadását. Új festménye a szülőknek próbál segítő kezet nyújtani “Micimackó-szemszögből”, hogyan magyarázhatják el a lurkóknak az elmagyarázhatatlant.

Micimackó bevadul! – a háborúról gyerekeknek

“Micimackó már egy ideje nem játszott a barátaival. Bezárkózott morcosan a szobájába, és csak evett és evett. Egyetlen szórakozása a színes kitüntetések magára ragasztása volt, amelyekből már annyi lógott rajta, hogy állni is alig tudott, amitől elhitte, hogy ő a Pagony királya. Egy szép napon Tigris kitalálta, hogy megvicceli Micimackót. A szobájában lévő csuporba méz helyett vodkát, azaz tüzes, bódító, bolondító vizet öntött, majd áthívta Micimackót, jöjjön megkóstolni finom friss mézét. Amikor Micimackó átment, köszönés nélkül egyenesen a csuporhoz rohant, belevetette magát, s jó ideig ki se jött.

Amikor végül előmászott, nem lehetett ráismerni

Csuklott, dülöngélt, káromkodott. Azt mondta, a Tigris csúnyán becsapta őt, mert eldugta előle a mézet, s valami mérget adott neki helyette, amitől megbolondult. Ezért, hogy jóvá tegye bűnét, azonnal hozzon neki rengeteg mézet, meg szép mackólányokat, de leginkább pénzt és bolondgombát. Majd a Csacsi Öreg Medve dühösen kutakodni kezdett Tigris szobájában, s amikor megtalálta ágya alatt a pisztolyt, azonnal elkezdett vele összevissza lövöldözni.

Tigris kimenekült, de Micimackó üldözőbe vette, majd amikor a többieket is meglátta a háza előtt, elkezdte őket is célba venni. Csak lövöldözött, és lövöldözött, rémálmában kék-sárga és fehér-kék-piros zászlókba gabalyodott, s csak lőtt, és lőtt, mindenre és mindenkire, akit csak látott, de még arra is, akit nem is látott.

Micimackót végül elvitték a kórházba

A Pagony azóta zárva van, ami miatt minden állat nagyon, de nagyon szomorú. Naphosszat sírnak, és csak azt remélik, hogy Micimackó egyszer majd kijózanodik, bocsánatot kér tőlük, s végre olyan lesz minden ismét vele, mint a régi szép boldog békebeli időben. Eszi majd naphosszat a mézet, s legfeljebb a csuporral dzsúdózik, de soha, soha többé nem iszik vodkát, s még csak a rémálmában sem lövöldözik.”

 

DrMáriás: Micimackó bevadul! – a háborúról gyerekeknek

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.