Lenyűgöző drónfelvételek Orbán haverjának vagyonáról

Az Átlátszó járta körbe Mészáros Lőrinc legnagyobb befektetéseit. A videóban nem csak az érdekes, hogy össze van foglalva, mekkora ez a birodalom – láthatjuk is, milyen hatalmas üzletekről beszélünk.

Orbán haverja

néhány év alatt hihetetlen sebességgel vált a leggazdagabb magyarrá. Vasútépítéstől a borturizmusig, banktól a cukorgyártáson át az ingatlanüzemeltetésig terjed a Mészáros Lőrinc nevén lévő birodalom cégeinek tevékenységi köre: a csaknem  kétszáz kisebb-nagyobb cég átláthatatlanul sokféle dologgal foglalkozik, a portfólió teljes éves árbevétele pedig meghaladja az ezer milliárd forintot.

A portál stábja körbejárta Magyarországot, hogy képet kapjunk erről a viharos sebességgel összeszedett, a tudatos építkezésnek semmi jelét nem mutató, ám közpénz milliárdokkal hizlalt, nagyon heterogén portfólióról. Amit megmutatnak, az persze csak a homlokzat, annak is csak egy töredéke, de azt talán érzékelhetővé teszi, hogy a számok, cégnevek, magántőkealapok és bizalmi vagyonkezelők mögött micsoda irdatlan vagyon halmozódott fel néhány év alatt.

(Forrás: Átlátszó)

Kapcsolódó:

Már Mészáros Lőrinc a leggazdagabb magyar

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük