Dúró Dóra bepofátlankodna a családjába, sőt, szándéka szerint átvenné az irányítást

Mindenki legbensőbb magánügye, hogy mikor, kitől és hány gyereket szeretne. Senki nem írhatja felül ezt a jogát. A Mi Hazánk most mégis ezzel próbálkozik.

Dúró asszonyság – ha nem vigyáz – az ágyába mászna…

Dúró Dóra határozati javaslatot nyújtott be arról, hogy terhességmegszakítás előtt kötelező legyen meghallgatni a magzat szívhangját. A Jobbikból kilépett politikus egy Kövér László-idézettel kezdte javaslatának általános indoklását:

“Amennyiben a következő tíz-húsz évben az ország nem tudja kezelni a népességfogyást, akkor az ezeréves magyar állam megszűnése fenyeget”.

Az Atv.hu nemrég írt arról, hogy októberben a kormány pontosíthatja az abortusztörvényt, Dúró elismerte, hogy sajtóinformációk sarkallták arra, hogy újra benyújtsa a javaslatot, amelyet lényegében ugyanezzel a tartalommal 2016-ban már beterjesztett – idézi az Azonnali.hu.

A kormány mégis figyel az ellenzékre?

Amennyiben az új formációt ellenzékinek lehet mondani, minden esély megvan arra, hogy precedenst teremt a nemzet kormánya és fennállása óta először befogad, sőt támogat egy másik oldalról érkező javaslatot.

Ha a kormánynak tetszik Dúró ötlete, akkor az a helyzet is előállhat, hogy a Fidesz egy ellenzéki javaslatot támogat, miközben Dúró új pártjával, a Mi Hazánk Mozgalommal többször felmerült a Fidesszel való kollaboráció gyanúja.

Dúró hozzátette, hogy javaslata szerint

terhességmegszakítása előtt a szívhang meghallgatása a kezelést végző orvos és az intézmény felelőssége

lenne, annak elmaradása esetén nem vonnák felelősségre a várandós nőt. Ennek az orvostársadalom is örül majd!

Lattmann Tamás közösségi oldalán ezt fűzte a hírhez:

“Gratulálok a Simicska-zsoldból kiszabadulva végre újra szabadon náculni vágyó társaságnak, hogy aládolgoznak a Fidesz abortusz-ellenes, “igaz kereszténydemokrata” terveinek. Így van, presszionáljuk pszichésen csak még jobban azokat a nőket, akik bármilyen oknál fogva kénytelenek megfontolni egy ilyen tragikusan nehéz döntést.

Sokkal jobb lesz nekik tőle. Embertelen senkik vagytok, bár azt megértem, hogy nektek nyilván jobb lesz most majd Orbán uszályában náciskodni, mint Simicskáéban úgy csinálni, mintha mégsem lennétek azok.”

Vajon mit takar az abortusz szabályainak pontosítási terve?

Az abortusztörvény lazítására szavaztak az írek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük