E-sport népszerűsítésre 1.500 közmillió – “Szerencse”, hogy se kórházi eszközökre, se a Lánchíd felújítására nem kell költeni. Ugye Orbán “Úr”!!?

Tudja mi az az e-sport? Nem kell hozzá stadion-hegyeket építeni, sem fűteni alulról, nem kell eltartani temérdek profinak mondott játékost, nemzeti mezre sincs szükség hozzá Mészáros 2rule-jából, egyben azonban nem különbözik tőlük: népszerűsítésére milliárdok at lehet költeni.

E-sport = videojáték

Összesen csaknem 1,5 milliárd forintos megbízást kapott a New Land Media Reklám, Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. és a Lounge Design Szolgáltató Kft., miután megnyerték a Nemzeti Kommunikációs Hivatal által kiírt pályázatot. A győzteseknek az Egymillióan a Magyar Esportért Egyesülettel kapcsolatos rendezvényszervezési és kommunikációs feladatokat kellett ellátniuk tavaly augusztus és december között – derül ki az Európai Unió Közbeszerzési Értesítőjéből.

Az e-sport művelői professzionális módon, versenyszerűen foglalkoznak videojátékkal.

A New Land Media 2018-as árbevétele meghaladta az 52 milliárd forintot, az adózott eredménye 8,8 milliárd forint volt az Opten adatai szerint. A Lounge Design 7,7 milliárdos árbevétellel és kétmilliárdos adózott eredménnyel zárta az évet.

A nyilvános adatok szerint mindkét társaság tulajdonosa Balásy Gyula

A videojátékok magyarországi piaca több mint negyvenmilliárd forintos, és évi 15-20 százalékkal bővülhet

– mondta korábban a Világgazdaságnak Bíró Balázs, a Magyar E-sport Szövetség elnöke. Európában leginkább Dániában finanszírozza a költségvetés, de 2018-ban a magyar állam is beszállt kétmilliárd forinttal a V4-es e-sport-versenybe.

Magyarországon csaknem hárommillió játékosa van az e-sportnak

Körülbelül negyvenezer ember méreti meg magát rendszeresen amatőr vagy profi e-sport-versenyen.

Mintegy tizenöt-húszan élnek ebből a sportból Magyarországon, ők havonta akár 40-50 ezer dollárt, több millió forintot is kereshetnek.

 

„Kereseti listáik ugyanúgy nyilvánosak, mint például a teniszezőké vagy a golfozóké”

Vadai Ágnes szerint….

„Lenkei Mirtill neve semmit nem mond. Ő vezeti a Nemzeti Kommunikációs Hivatalt ??, azaz Rogán embere. Na, ez a Hivatal most 1,5 milliárdot szán arra, hogy népszerűsítsék az e-sportokat, azaz a videójátékokat. Az a “szerencse”, hogy se kórházi eszközökre, se a Lánchíd felújítására nem kell költeni. Ugye Orbán “Úr”!!??”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük