Tudta? Magyarországon több a profi focista, mint Németországban – a hab a tortán: mindet Ön fizeti!

Micsoda mázli! Egy újabb tök felesleges dolog, amiben az élbolyban vagyunk és ezt is Orbán Viktornak köszönhetjük! Olyan számok következnek, amik még a focirajongókat is meglephetik, az adójukból a magyar futballt finanszírozó, nem rajongó állampolgárokról nem is beszélve.

Magyarország mégis nagyhatalom…..

A 444.hu készített összeállítást a FIFA éves statisztikai jelentése alapján a világ focijáról. A felmérés történetében először mind a 211 tagország kitöltötte az elektronikus kérdőívet, így objektíven összehasonlíthatóvá teszi annak egy részét, ami a magyar futballban folyik.

A Nemzeti Sport által kiszúrt és gyorselemzett dokumentumot átnézve az egyik lesokkolóbb eredményt a legelső rubrika hozta, ahol azt vizsgálták, hogy melyik országban hány profi focista játszik.

Nálunk 1168

Ez önmagában nem sokat mond. Az talán többet, hogy lakosságszámra vetítve nálunk akad az egyik legtöbb profi játékos az egész világon, több, mint az aktuális világbajnoknál, a világranglista vezetőjénél vagy a legnagyobb játékosexportőrnél.

De ha az abszolút számokat nézzük, nálunk darabra is több megélhetési focista akad, mint a kőgazdag, szuper eredményes és nyolcszor nagyobb népességű Németországban vagy a nálunk csak kevéssel nagyobb, de ranglistavezető Belgiumban.

Miközben a magyar futballt – ellentétben a legtöbb vizsgált országgal –

szinte 100 százalékban az állam finanszírozza, közpénzből.

Hogy még durvább legyen,

az adófizetők pénzre még csak nem is kizárólag magyarokra megy el: a magyarországi profik 29 százaléka külföldi.

De nézzük, mit jelentenek ezek a magyar értékek világszintű összehasonlításban!

Brazília nemcsak a világ talán leghíresebb fociországa, de az egyik legnagyobb játékosexportőr is, ahol feltehetőleg különösen megéri profi focistának lenni. Ennek megfelelően itt van a második legtöbb profi futballista az egész világon, konkrétan 9177. Ez azt jelenti, hogy

a világ ötödik legnépesebb országában – 209 millióan lakják – egymillió lakosra 43,9, azaz legyünk nagyvonalúak, 44 darab főállású focista jut.

Ehhez képes Magyarországon

majdnem háromszor ennyi, 119,2 professzionális focista jut egymillió lakosra.

Anglia nemcsak a foci kitalálója,

de itt tartják a világ legtöbb helyen közvetített és legnagyobb pénzeket mozgató bajnokságát is. Elég népes és kifejezetten gazdag országról beszélünk ráadásul, négy profi osztállyal, nem is meglepő, hogy itt találták a harmadik legtöbb profi focistát a világon, 5935-öt.

De lakosságszámra vetítve ők is elbújhatnak Magyarország mellett, az egymillió lakosra vetített 89,2 profijukkal.

További hasonlóan meghökkentő számokért kattintson!

3 hozzászólás

 • Avatar
  2020.01.04 - 13:26
  Közvetlen hivatkozás

  Aki koránál fogva látta a régi magyarokat focizni, annak szenvedés egy mai magyar meccset végignézni. Kész röhej amit ezek a gyerekek művelnek a pályán. Évtizedeken keresztül nem volt megfelelő színvonalú az utánpótlás képzés.Sajnos Orbán úr nem veszi észre, hogy sokkal jobb helye lenne a focira költött pénznek más területeken. RÁZZUK A RONGYOT.

  Válasz
  • Avatar
   2020.04.13 - 14:49
   Közvetlen hivatkozás

   Tóni , bocs , de egy szóval többet írtál a kelleténél ! Az úr szót nem tudom hova rakni !

   Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük