“Egészségszövők” – terápiás mesekönyv, hogy könnyebb legyen……..

Egészségszövők címmel saját terápiás mesekönyv jelent meg a Bethesda Gyermekkórház gondozásában. A kötetbe gyűjtött mesék és versek szimbólumaik révén segítik a gyerekeket testi-lelki biztonságuk visszaszerzésében.

Mesevilág, hogy ne kelljen gondolkodniuk…..

A kórházi kezelés, a kórházban töltött idő nagy érzelmi megterhelést jelent a gyerekek számára, az ismeretlenség, a várakozás, a bizonytalanság és a fájdalmak velejárójaként fokozódik bennük a fájdalomtól való félelem és a szorongás élménye. Ezért a kórház szakemberei egyetértettek abban, hogy a fizikai gyógyítás mellett a gyerekek lelkének gyógyítására is figyelmet kell fordítani.

Már dolgoznak a második kiadáson….

“A mesekönyv ötlete a kórház egy pszichológusától származik, aki látta, hogy milyen hasznosak a mesék az intenzív osztályon fekvő gyerekeknek. Pályázat keretében kaptunk rá pénzt, de gyorsan kellett dönteni, mert 5 hónapunk volt csak rá.”

-mondta el Tamásné, Bese Nóra kommunikációs vezető.

Az Egészségszövőkben a kórház szakemberei olyan meséket és ismert verseket gyűjtöttek össze, amelyek tartalmuk, szimbólumaik révén segíthetnek a szülőknek és gyerekeknek a kapcsolatteremtésben, valamint kapaszkodókat nyújthatnak nekik a gyógyulás során vagy a traumák feldolgozásában. A szakemberek abban is segítenek a szülőknek, hogy melyik mesét olvassák műtét előtt, rehabilitáció közben vagy akár egy baleset után.

A kötethez egy képmelléklet is tartozik, amelyben a gyógyításban részt vevő kollégákat megközelíthető módon mutatják be a gyermekeknek. A kórházban hosszabb ideig tartózkodó gyerekek az ápolóiktól ajándékba kapják a könyvet.

(forrás: MTI)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük