Egy hónapja nem voltak otthon, csütörtökön hazatérhetnek

Valószínűleg már csütörtökön hazamehet az a 12 fiú, akiket egy elárasztott thaiföldi barlangból mentettek ki edzőjükkel – írta meg az ABC News.

A fiúk jól vannak

A gyerekeket kezelő Chiangrai Prachanukroh Kórház vezetői sajtótájékoztatón mondták el, hogy a fiúk kimentésük időpontjától függően 9-11 napot töltenek megfigyelés alatt az intézményben. Thaiföld egészségügyi minisztere megerősítette, hogy a gyerekek jól vannak, súlyuk már gyarapodott, mindannyian jó étvággyal esznek.

Most pszichológiai vizsgálatok következnek

A kórházban több, veszélyes, fertőző betegségre is letesztelték a gyermekfocicsapatot és edzőjüket is. Minden eredményük negatív lett. A következő napokban pszichológiai vizsgálatokkal mérik fel a gyerekek és az edző mentális állapotát. A kórház arra kérte a fiúkat, hogy a következő egy hónapban kerüljék a médiával történő érintkezést és ne nyilatkozzanak, mert az visszaidézheti a barlangban átélt traumát vagy szégyenérzetet, bűntudatot válthat ki belőlük.

Anyu, apu már az ágy szélére ülhet

A srácok már látogathatók, a szülők már nemcsak egy üvegfal mögül nézhetik őket, hanem az ágyuk szélére is ülhetnek. A sajtótájékoztatón lejátszottak egy videofelvételt, amelyben a gyerekek arról beszélnek, hogy jól vannak és köszönetet mondanak megmentőiknek.

A barlangrendszerben egy ifjúsági focicsapat 12 tagja és az edző rekedt benn június 23-án, nemzetközi összefogással, július 10-én hozták fel az utolsó gyereket és edzőjüket a felszínre. Mindannyian megmenekültek.

(Forrás: 24.hu)

Az első képek a kimentett thai gyerekekről

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük