Netanjahu szövetségese akar lenni? Az antiszemitizmus nem kizáró ok…..

Az itthon szinte minden szélsőségnek megfelelő Orbán Viktort barátja, az izraeli miniszterelnök igyekszik legitimálni. A Washington Post Orbán jövő heti jeruzsálemi látogatása előtt azt írja, hogy az antiszemitizmus nem zavarja Netanjahut, ha az a szövetségeitől indul ki.

Az izraeli kormányfő ezért törleszkedik Orbán Viktorhoz,

és ilyen megfontolásokból lép túl a lengyel holokauszt-törvényen is. Olyannyira, hogy a múlt hónap végén megállapodást írt alá Varsóval. A szerződés feloldja a lengyeleket az alól a szerep alól, amelyet a zsidók kiirtásában töltöttek be a 2. világháború végén. De idetartozik az is, amikor a politikus tavaly beszállt a magyar kormánypropagandába Soros György ellen, pedig a kampány csöpögött az antiszemitizmustól és idegengyűlölettől.

Orbán, aki dicsérte Horthyt, nem csupán zsidóellenes összeesküvés elméleteket terjeszt, politikája egyúttal a melegek és a menekültek ellen is irányul. Utóbbi szöges ellentétben áll a holokauszt tanulságaival, de azzal is, hogy Izrael korábban a térség LGBT-közösségének liberális otthonaként határozta meg magát.

Netanjahu már jó 8 éve hatalmon van, mégis úgy tesz, mintha bármelyik pillanatban megbukhatna.

A jelek szerint csakis a saját érdekeit követi, és ebbe belefér az is, hogy szélsőjobbos európai kormányokkal álljon össze. Amikor összeszűri a levet az olyanokkal, mint a magyar és a lengyel kormány, lényegében az izraeli történelem nagy darabjait árulja ki. Cserében a másik fél nem bírálja országát az emberi jogok megsértéséért.

És ha Magyarország kulcsfontosságú szövetséges lehet neki, akkor meg lehet feledkezni a nyilvánvalóan antiszemita kirohanásokról Soros ellen. Persze ez nem azt jelenti, hogy a miniszterelnök cionista alapon zsidóellenes volna, de ettől még elősegítheti a zsidók elleni gyűlöletet, a maga javára aknázhatja ki a holokauszt emlékét. Például úgy, hogy antiszemitizmussal vádolja meg azokat, akik szóvá merik tenni Izrael emberi jogi politikáját. Egyébiránt a holokauszt tanulságai közé az is beletartozik, hogy véget kell vetni az antiszemitizmusnak.

Most már csak azt kellene eldönteni, hogy a Maccabi Tel Aviv – Ferencváros mérkőzést időzítették az Orbán – Netanjahu találkozó idejére, vagy éppen fordítva!

(forrás: Washington Post/Szelestey Lajos)

Bayer szerint Magyarország rém zsidóbarát, úgyhogy – tuti, ami tuti – elengedett egy zsidó viccet

“Miért nem reszketsz, zsidó?”

Antiszemitizmus nem volt, hanem van

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük