Egy tányérnyi szeretet – meleg ebéd vár minden rászorulót Debrecenben

A Kéretlen Figyelem Debreceni Nők Közéleti Egyesülete és a Segíts a rászorulókon facebook csoport a hónap utolsó vasárnapján Debrecenben, a Petőfi térre ismét vendégségbe hívja, a városban élő szegényeket, a közmunkából tengődő családokat, a magukra maradt kisnyugdíjasokat, a fedél nélkül élő felebarátainkat.

Az ingyenes ételosztáson egy tál meleg ebéddel, friss kenyérrel várunk minden rászoruló honfitársunkat

– írják.

  • Az ételosztás ideje: 2019. november 24 /vasárnap/, 11.00-12.00 között
  • Helye: Debrecen, Petőfi tér

Közleményükben így invitálnak mindenkit, aki éhes:

“A szegények, az elesettek támogatása egy közösség erejét mutatja

Meggyőződésünk, hogy nem lehetünk közömbösek azok iránt, akik nem a élet napos oldalán foglalnak helyett, akik önhibájukból, vagy anélkül mindennapos küzdelmet vívnak a talpon maradásukért. Valljuk, jobb adni, mint kapni. Örülünk, hogy adhatunk, mert tudjuk bármelyikőnk élete alakulhat úgy, hogy segítő kézre, egy emberi szóra, támaszra van szüksége. Sajnos bárki kerülhet olyan élethelyzetbe, hogy segítő kézre, egy jó szóra, emberi hangra lenne szüksége.

etelosztas
Kép: szerző

Úgy gondoljuk, hogy Teréz anya pontosan megfogalmazta, az emberi lét igazi értelmét:

„Életünk végén nem a diplomáink alapján leszünk elbírálva, vagy hogy mennyi pénzt szedtünk össze, vagy hogy milyen dolgokat valósítottunk meg. Hanem aszerint leszünk elbírálva, hogy: „Éhes voltam és te megetettél, fáztam és te ruhát adtál, nem volt fedél a fejem fölött és te befogadtál.”

Kérünk minden jóérzésű honfitársunkat,

-ha erre lehetősége van- akár anyagi támogatással, gyermekjátékokkal, őszi, téli ruhákkal, cipőkkel segítse a nélkülöző felnőttek és gyermekeik megvendégelését. Higgyék el, adományuk jó helyre kerül, nagyon sok rászoruló embertársunk számára szerezhetünk közösen örömet.

etelosztas
(fotó: a szerző)

Minden segítséget, támogatást, felajánlást hálásan fogadunk

Aki szeretne bármilyen módon hozzájárulni a rászorultak megvendégeléséhez, hétfőtől-péntekig, 09.00-16.00 óra között az alábbi telefonszámokon jelezheti: 52/ 476 405, vagy 20/ 460 32 53. / Ezen a számon hét minden napján elérhetőek vagyunk./

Átutalással: Kéretlen Figyelem Debreceni Nők Közéleti Egyesülete számlaszáma : Polgári Bank ZRT 612 00261-11059802.
Kísérőszöveg: Ételosztás -2019.

Elérhetőek vagyunk a közösségi oldalon is.

etelosztas
fotó:B.L.

Az adományokat az ételosztás napján is jó szívvel várunk. Aki segíteni szeretne, november 24.-én, 10.30-tól megtalál bennünket Debrecenben, a Petőfi téren, az aluljáró előtti területen.

Az egyesület tagjai számára meghatározóak Ferenc pápa gondolatai:

“A jogtalanság a szegénység perverz gyökere. A szegények kiáltása minden nappal erősödik, mégis minden nappal kevésbé hallatszik.”

Tudjuk csepp a tengerben amit immár több mint hét éve teszünk, de talán enélkül a cseppek nélkül, sekélyebb lenne a tenger.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük