Egymilliárdos nyereséget tett zsebre Pintér Sándor egykori cége

Szárnyal a közbeszerzéseken, százmilliós állami megrendeléseket és rengeteg pénzt tudhat magáénak a Pintér bizalmasának kezében lévő biztonsági vállalkozás.

Nagy hasznot hozott némi állami megrendelés

Jövedelmező évet zárt tavaly Pintér Sándor egykori cége, a Civil Biztonsági Zrt. A belügyminiszter a 2010-es választások után a Prostasia Zrt.-nek adta el vállalkozását, ami azóta is töretlenül szárnyal. A nyilvános adatok szerint a Civil Biztonsági Zrt. 12 milliárd forintos árbevétel mellett 1,07 milliárd forintos nyereséget hozott össze 2017-ben. Ennek azonban csak töredékét, 20 millió forintot vettek ki a cégből osztalékként, egymilliárd forintot az eredménytartalékban helyeztek el.

Ezek a számok nagyságrendileg megegyeznek a 2016-os eredményekkel: akkor 12,1 milliárdos nettó árbevétel mellett 1,04 milliárdos nyereségnek örülhettek.

A meggyőző számok mögött rengeteg állami megrendelés is áll:

  • Áprilisban derült ki, hogy a Civil is befutott azon az egymilliárdos közbeszerzésen, amit a fővárosi piacok őrzésére írtak ki.
  • Májusban versenytárs nélkül nyertek el egy 654 millió forintos megbízást a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt.-től.
  • Tavaly novemberben három évre négy biztonsági cég nyert 26 milliárd forintos munkát az államtól. Az egyik vállalkozás a Civil Zrt. volt.
  • A szegény gyerekeknek szánt pénzből jutott az egykori Pintér-vállakozásnak is: összesen nettó 275 millió forintot fizettek nekik az Erzsébet-szállodák és az Erzsébet-táborok őrzéséért.

A bizalmasokat jutalmazni kell

Pintér Sándor bizalmasainak adta el jól menő cégét 2010-ben: a Prostasia Zrt.-t 2010 januárjában alapították ötmillió forintos jegyzett tőkével, akkori tulajdonosa Kántor Tibor volt, aki Pintér közvetlen munkatársaként a CBSZ igazgatósági tagja volt egy időben. A Prostasia jelenlegi tulajdonosa Szabó Péter, aki szintén Pintér közvetlen munkatársa, a CBSZ igazgatósági tagja volt korábban – az Opten céginformációs portál adatai szerint.

(Forrás: 24.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük