Elfogynak a rendőrök, ha nem emelkedik a fizetés – Az Orbán-kormánnyal romló közbiztonság vár az országra

A rendőrök tíz százaléka ma is másodállást vállal, hogy meg tudjon élni – derült ki az Országos Rendőrfőkapitányság a 24.hu közérdekű adatigénylésére adott válaszából. Márpedig ha a hivatalos adatokban szereplő, engedélyezett másodállások aránya ilyen magas, akkor a baj a valóságban még nagyobb lehet.

Az a kormány, amely rendről és közbiztonságról papol, valójában ugyanannyira tartja ezeket fontosnak, mint az egészségügyünket, az oktatásunkat vagy a nyugdíjunkat; semennyire.

A Demokratikus Koalíció szerint elfogynak a rendőrök, ha nem emelkedik belátható időn belül a rendőri fizetés. A DK szerint a kormánynak fel kell hagynia a hasraütés-szerűen behazudott, soha meg nem történt „béremelések” cinikus emlegetésével és a valóságban kell emelnie a rendőri fizetéseket – ahogy az orvosokét, ápolókét, tűzoltókét, mentősökét, tanárokét is! Ha ez nem történik meg, akkor a közbiztonság drámai romlásával fog szembenézni az ország.

A rendőri fizetésemelésre nincs pénz, de a propagandába továbbra is ömlenek a milliárdok

Rengeteg rendőr kénytelen a szolgálat mellett másodállást vállalni azért, hogy meg tudjon élni, ami sajnos nem meglepő, hiszen egy kezdő járőr 130-145 ezer forint körül keres, de aki már 15-20 éve van a pályán, az sem kap többet 210-230 ezer forintnál. Ennyit ér a Fidesznek a rendőrök szolgálata, miközben képes 14 hónap alatt 75 milliárdot elkölteni csak a propagandára.

Miniszterelnök úr, mégis hogyan lehetséges, hogy a rendőrök fizetésemelésére nincs pénz, miközben a plakátjaikra mindig elő tudnak húzni több tízmilliárdot a kalapból? – kérdezi az MSZP

Minden rendőrnek tisztában kell lennie azzal, hogy az a pénz, amiből emelni lehet a fizetésüket, ott van minden egyes kormányzati hirdetés mögött, egy fideszes haver zsebében.

A Fidesznek azonnal módosítania kell a rendőri életpályamodellt, csökkentenie kell az állomány terheit és legalább 30 százalékkal meg kell emelnie a rendvédelmisek bérét, különben lassan már nem lesz, aki a rendőri hivatást választaná.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük