Kerítésen innenKiemelt hírek

Eljárt a keze a csömöri Fidesz-alelnöknek! – Garázdaság miatt feljelentették – Az érintett reagálásával frissítve!

Ezek mennek mostanában - Közismeret és közvélemény - Oltásellenesség és büntetőjog

A feljelentés szerint egy csömöri áruház parkolójában a helyi Fidesz alelnöke, volt polgármesterjelöltje többször megütött egy csömöri polgárt.

Bánhidi Balázs bekattant?

A Gödöllői Rendőrkapitányság nyomozást indított Bánhidi Balázs ellen garázdaság vádjával, aki a vád szerint

november első hetében, csütörtökön a Laky sarki áruház parkolójában nekilökte a bevásárló kocsiját Sz.T. csömöri lakosnak, majd több alkalommal megütötte. A sértett nem ütött vissza és értetlenül állt az agresszív fellépés előtt. Az eset a reggeli órákban történt.

A helyi Fidesz alelnökének nem ez az első ügye a rendőrséggel és a hatóságokkal

A múlt évben kapott nagyobb nyilvánosságot, hogy a Fővárosi Főügyészség bűnszervezetben elkövetett, költségvetési csalás vádjával indított ellene és több társa ellen eljárást. Szintén bekerült a médiába az általa vezetett cég is, amely a legnagyobb hazai adótartozók listáján szerepelt. Sok médium foglalkozott a cége által épített félkész és építési területként funkcionáló raktárcsarnokkal, ahova a csömöri iskolásokat járatták a választási kampány alatt szabálytalanul, és ami ellen a szülők tiltakoztak is. A kampány után már nem ajánlotta fel ingyen a csarnokot az iskolának, sőt, egy ideje új tulajdonosa van a cégnek, aki úgy tűnik, arra használja, amire eredetileg kapták is az engedélyt: vas- és acél eszközök tárolására. Az épületet korábban a település országgyűlési képviselője, egy államtitkár és a judo szövetség elnöke közösen sportközpontként avatta fel, ami utólag igazi blamázs volt mindenkinek, aki ehhez a ceremóniához adta a nevét.
Csömörön a választási kampányban kapott továbbá nyilvánosságot, hogy a helyi polgármesteri hivatalba is berontott Baczkó Márk fideszes képviselőjelölt társaságában, ahol a polgármesteri irodába belépve, a titkárnőt is fellökve kért számon egy róla és csapatáról megjelent plakát tartalmat.

Csömöriek felelőssége

Sokan úgy vélekednek, hogy nem is a néhány évvel ezelőtt a településre költöző Bánhidi személye itt a lényeg, hanem az őt támogató és különböző helyi körökbe „bevezető” két kampány ember szerepe: Baczkó Norbert csömöri FIDESZ-elnöké és Boross Jenő volt képviselőé, vendéglőtulajdonosé. Nélkülük nyilván nem lett volna semmilyen lehetősége a helyi közéletben. Baczkó Norbert régi csömöri család sarja, ám kétszer látványosan leszerepelt az önkormányzati választáson. Legutóbb öccsét próbálta meg maga helyett indítani a választáson, ám az a kísérlet is hasonlóan csúfos eredménnyel ért véget. A kormánypárt helyi szervezete nyilván komoly káderhiánnyal küszködik, hogy még így is ő lehet a vezetője a kis létszámú csoportnak. Boross Jenő nem pártalapon került a közéletbe, de lemondása a képviselői mandátumról 2013-ban nagy csalódás volt sokak számára. Ő is régi, tősgyökeres csömöri családból származik, korábban népszerű vendéglősként élte mindennapjait, de a 2019-es választáson nagyon leszerepelt. Ebben a lemondásán kívül (azóta a német nemzetiségi mandátumát is visszaadta) nyilván szerepe volt annak is, hogy ismertségét arra használta, hogy egy zűrös előéletű polgármester jelöltet próbált „körbehordozni” Csömör közösségeiben. Úgy tűnik, e láthatóan nem túl sikeres vállalkozása után sem vonta le mindennek sem politikai, sem közösségi-erkölcsi konzekvenciáit.

VIA Csömöri Hírek

Frissítés!

Vasárnap Bánhidi Balázs reagált a fentiekre:

“A Csömöri Civil Egyesület honlapján és Facebook oldalán a napokban velem kapcsolatban megjelent valótlan híresztelések olyannyira mélyre süllyesztik már Csömör közéletét, hogy annak kapcsán csak nagyon röviden tartok szükségesnek megszólalni.

A hír hitelességét legtöbbször a hír hozóján keresztül meg lehet ítélni

Erről a hírről mindent elmond, hogy azután, hogy két napja nyilvános hozzászólásokban többen kinevették, hogy ezt a cikket az egyesület honlapján és Facebook oldalán egy fizetős képszolgáltatótól ingyen szerzett mintaképpel illusztrálták, a szerzők a képet lecserélték Magyarország Rendőrségének hivatalos logójára. Ezeknek a próbálkozásoknak a célja, hogy a saját cikkeikkel hivatalos rendőrségi hír látszatát keltsék. Ennek érdekében, ha fotót nem tudnak, akkor, akkor védjegyet lopnak, akár a rendőrségtől is. Ez hát a hírforrás.

A hír tartalma sem színvonalasabb

A teljesen komolytalan cikk jórészt egyébként ősrégi lerágott gumicsontok továbbrágcsálása.

Ezek az embereknek azonban láthatták, hogy Csömörön béke van és nyugalom, kell hát valami új játék, amin az acsarkodás újra elkezdődhet, ők pedig azt elégedetten nézhessék és élvezhessék annak gyümölcsét. Nekik ez az érdekük és ők ennyire tartják a csömörieket. Mivel a cikkben Sz-T-nek nevezett személy életének jelentős részét a facebookon éli, ennek saját hozzászólásai a legpontosabb bizonyítékai.

Kár, hogy Csömörön próbálnunk kell megszokni ezt a stílust, a folyamatos provokálást és verbális terrort, ami ezeknek az embereknek a lételeme, de én is és sokan mások is a leghatározottabban utasítjuk vissza azt, ha a bevásárlókocsi-lökdösődéses és hasonló színvonalú történeteikbe teljesen kívülálló, megbecsült, köztiszteletben álló csömörieket is belekevernek.

A cikk állításával szemben nincs rendőrségi ügyem a Gödöllői Rendőrkapitányságon,

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

engem ilyen ügyben a rendőrség soha nem keresett.

Annak érdekében, hogy hamis vádaskodások a rendőrség munkáját ne nehezítsék, én magam fordultam a rendőrséghez és kértem, hogy ha valóban tett valaki feljelentést, akkor haladéktalanul hallgassanak meg.”

pakolást

About Author

Szólj hozzá!