Csömörön áll a bál – Tiszta-e a „Tiszta szívvel, tiszta kézzel” kampányoló fideszes végtagja?

A „Tiszta szívvel, tiszta kézzel” kampányoló csömöri polgármester-jelölt az 5. rendű vádlottja a Fővárosi Törvényszéken zajló bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt folyó eljárásnak, írja az Index.

A vádirat szerint

a gyanúsítottak úgy vettek fel támogatást a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivataltól, hogy azokat fiktív számlákkal igazolták, ezzel a költségvetésnek 216-tól 421 millió forintig terjedő vagyoni hátrányt okoztak.

Bánhidit hiába kereste az Index, a fideszes jelölt nem tartotta fontosnak, hogy válaszoljon a portálnak, azonban közösségi oldalán azért reagált:

„Kedves Csömöriek!

Az index.hu ma olyan dologgal vádolt meg, ami elé bátran és nyugodt szívvel állok. A cikk súlyos hazugságokat tartalmaz és a valóság teljes elferdítése. Az ügyben megteszem a megfelelő jogi lépéseket.

Látom, csömöri civileknek semmi nem drága, ha a pénzről és hatalomról van szó, sokadjára hazudnak rólam és jelöltjeimről ebben a kampányban.

Két nappal ezelőtt, nyilvános videóban kérdeztem Fábri Istvánt, arról a korrupciós ügyről, hogy mennyi pénzt játszottak ki az önkormányzatból alvállalkozókon keresztül, önkormányzati dolgozók visszafoglalkoztatásával. Azóta mélyen hallgatnak és most ezzel a lejárató kampányváddal próbálják elterelni a figyelmet.

https://www.facebook.com/100009398311670/videos/2449837592006161/

A kérdések pedig továbbra is adottak:

– Valóban megbízta az önkormányzat a HRS Traffic Kft-t ezzel (a videóban elhangzó) feladattal?
– A cég alvállalkozója valóban visszafoglalkoztatta az önkormányzat dolgozóit?
– Az így kiszámlázott pénz végül hova került?
– Máskor is voltak ilyen alvállalkozói szerződések az önkormányzatnál?”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük