Márki-Zay Péter mandátumát az ismeretlen befutó, Végh Noémi kapja

Az Egységben Magyarországért pártjai úgy határoztak, hogy a Márki-Zay Péter által fel nem vett listás mandátumot a jobbikos Végh Noémi kapja – tájékoztatta az MSZP szombaton az MTI-t.

A hat ellenzéki párt által aláírt közlemény szerint konszenzusos döntés született

A Magyar Szocialista Párt, a Párbeszéd Magyarországért, a Momentum, a Demokratikus Koalíció, a Jobbik és az LMP egyhangú döntéseket hozott a megüresedett listás mandátumok betöltéséről.

Ennek keretében úgy határoztak, hogy Márki-Zay Péter országgyűlési képviselői mandátumának megüresedése után a mandátumot a hatpárti szövetség országgyűlési választási listáján a mandátumot nem szerzettek közül sorban következő első jelölt, Végh Noémi, a Jobbik Magyarországért Mozgalom politikusa veheti át.

Karácsony Gergely országgyűlési képviselői mandátumát a Párbeszéd Magyarországért politikusa Szabó Rebeka töltheti be. Dobrev Klára országgyűlési képviselői mandátumát pedig az LMP-s Bakos Bernadett kaphatja meg – írták.

Korábban a Zuglóban egyéni választókerületben győztes Hadházy Ákos egykori párttársát Szél Bernadettet ajánlotta MZP mandátuma átvételére. Szél, aki 2018-ban még az LMP miniszterelnök-jelöltje volt idén Budakeszin (Pest megye 2. számú OEVK) maradt alul a külügyi államtitkárral Menczer Tamással szemben. Igaz Szél Bernadett csak 1378 vokssal kapott kevesebbet, mint a fideszes politikus.

Az országosan ismert Szél Bernadett 33 432 szavazatot gyűjtött ebben a választókerületben, ami jóval több annál, mint amennyivel Oláh Lajos (20 561), Jámbor András (21 462), Csárdi Antal (21 778), vagy Kunhalmi Ágnes (25 246) nyert egyéni körzetben, Budapesten.

Végh Noémi, Szabó Rebeka és Bakos Bernadett. Fotó: vtr.valasztas.hu / Facebook

A három mandátumhoz jutott politikus közül Szabó Rebeka érdeme, hogy Monoron beszállt a visszalépő Gér Mihály helyére, ám feleannyi voksot kapott, mint Pogácsás Tibor. Bakos Bernadett az LMP szakpolitikusa, ám Végh Noémiről csak nagyon keveset lehet tudni. A jobbikos politikus igazi outsidernek tűni, aki még a kampányban is láthatatlan volt

Önmagában bravúr érdemi politikai munka nélkül így országgyűlési mandátumhoz jutni, de lássuk be ez ismét egy elvtelen kommromisszum végeredménye.

Szél Bernadett a „belét is kidolgozta” és „állva halt meg”, míg Végh Noémi nem csinált semmit, de a hat párt mégis parlamenti mandátumhoz juttatta. Reméljük hamarosan legalább egy önéletrajzot kiad újdonsült országgyűlési képviselőjéről a Jobbik!

Forrás: MTI

Inkább beül a Parlamentbe és lemond a DK főpolgármester-helyettese

3 thoughts on “Márki-Zay Péter mandátumát az ismeretlen befutó, Végh Noémi kapja

  • Érdeklődöm, ki az a Bakos Bernadett az LMP-ből?

  • Vagy ki az a Bakos Rebeka az LMP-ből?

  • Vagy hogy is van ez? Ehhh, inkább mást olvasok!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük