Sorting by

×

A választási ígéret-cunami újabb célpontja a felsőoktatás

A pénzügyminiszter 2700 milliárdos fejlesztést ígér a felsőoktatásban Egy hónapon belül a harmadik tudományos és innovációs park fejlesztésének elindítását jelentette be az Óbudai Egyetem, amelyekhez a kormány 57,5 milliárd forint fejlesztési forrást biztosít – mondta Varga Mihály pénzügyminiszter pénteken Zsámbékon.

Ígérni mindig tudnak

Aki itt él láthatja, hogy a közoktatáshoz hasonlóan, a felsőoktatást is lélegeztetőgépen tartja a kormány, most egy szercsak a választási hajrá végén, ki tudja honnan, de összelapátolt  a tárca némi pénzt, legalábbis ígérvényben a választások utáni időre, de jól tudjuk mi szokott az ilyen választási Fidesz ígéretek sorsa lenni egy esetleges győzelem után, amikor már ismét csak saját maguk a legfontosabbak.

Felmondták a leckét

Az Óbudai Egyetem Székesfehérváron mechatronikai, Kaposváron okos- és hadiipari, míg Zsámbékon kiberbiztonsági, mesterséges intelligenciához kapcsolódó, valamint orvostechnikai és robotikai jövőipari innovációs parkot fejleszt kormányzati támogatással idézi a PM.-et a napi.hu, majd így folytatja:

“A tudásvezérelt technológiák beépítése a gazdaságba csak az egyetemek és a gazdaság szoros együttműködésével valósulhat meg”,

és ez adta az alapját annak a döntésnek, amely a tudományos, vagyis a science parkok létrehozását eredményezte. Ezért olyan partnereket kell találni ezeken a területeken, amelyek az egyetemekkel összekapcsolódva vesznek részt a fejlesztésekben – mondta  a pénzügyminiszter.

A kormány célja, hogy az egyetemek és a gazdaság együttműködése tovább erősödjön, ezért minden korábbinál nagyobb, összesen 2700 milliárd forintos fejlesztést indít el a felsőoktatásban a következő években – mondta az MTI-nek Varga Mihály.

Egy kis kampány szagú öndicséret is belefért

A kormány tavaly a GDP csaknem 1,2 százalékát fordította az egyetemekre, az idén pedig ez az arány elérheti az 1,7 százalékot, szemben a 0,8 százalékos uniós átlaggal. Növekvő forrásokkal erősítik a gazdaság és a felsőoktatás együttműködését, amely több innovációt, kutatás-fejlesztést, magasabb hozzáadott értékű munkahelyeket és erősödő gazdaságot eredményez.

A magyar gazdaság ellenállóbb és erősebb lett az elmúlt tizenkét évben – véli a tárcavezető.

Kapcsolódó

felsőoktatás

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.