Elképesztő! Pár nap alatt összejött az Igazgyöngy Alapítványtól elvont állami támogatás összege!

A kormány a múlt héten úgy döntött, megvonja az Igazgyöngy Alapítvány támogatásának felét a vírushelyzet kezelésének (!) költségeire hivatkozva. L. Ritók Nóra számolt be a Facebook-oldalán, hogy néhány nap alatt összejött a megvont támogatása.

De jó! Így jut közpénz egy új sportberuházásra, vagy kikötővásárlásra!

„Százasával töltöttük le az utalások adatait, és még nem is tudtunk mindenkinek visszacsatolni, de dolgozunk rajta folyamatosan. Ismerősök és ismeretlenek, régi támogatók és új elköteleződők, kisebb összegeket küldők, és nagyobb támogatások egyaránt voltak közöttük. Mellettünk megerősítő, nekünk drukkoló, néhol dühös üzenetek, melyek segítenek nekünk is feldolgozni érzelmileg ezt az egészet. „

Sokan még ezután utalnak, azt tartalékolni fogják a következő tanévre.

„Az RTL híradó velünk kapcsolatos kérdésére ugyanis válaszolt az EMMI, és a válaszban az volt (ezt nekünk még hivatalosan nem jelezték), hogy jövőre a teljes kiegészítő támogatást megszüntetik, tehát akkor már 17 millió lesz a hiány. És nem tartom valószínűnek, hogy jövőre változik a viszonyulásuk. Amit még kapunk a támogatóktól, elkülönítjük, tartalékoljuk, hogy a következő tanévet ne így kelljen kezdenünk.”

…”nem kellene ezzel a gyűjtéssel „kiszolgálni” az államot…”

L. Ritók Nóra megjegyzi, hogy sok olyan vélemény is volt, hogy nem kellene ezzel a gyűjtéssel „kiszolgálni” az államot, mert így nem dolgozik azon, hogy megoldja, mint állami feladatot, hanem áthárítja a civilekre, és így csak a hibás működést erősítjük.

„Ebben is van igazság….de ezt csak azok tudják így kimondani, akik távol élnek ezektől a helyzetektől, és nem találkoznak nap, mint nap a szegénységgel, az esélytelenséggel, tudják ezt az egészet elméleti, rendszerszemlélettel nézni, nem törődve azokkal, akik most élnek benne.”

https://www.facebook.com/lritoknora/posts/1290717911260446

kártérítés

Mátrai Anna

Mátrai Anna

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Egy hozzászólás itt: “Elképesztő! Pár nap alatt összejött az Igazgyöngy Alapítványtól elvont állami támogatás összege!

  • Avatar
    2020.09.03 - 11:02
    Közvetlen hivatkozás

    Menjen a jó kurva anyjába az egész tetű hazug tolvaj fidesz párt és kormánya a seggnyaló istentelen kdnp-vel együtt, és, hogy a szavazóikat, haszonélvezőiket ki ne felejtsem, Velük Együtt Ők Is!

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük